Claudiţa Piţigoi, cântăreaţă la doar 10 ani

La doar 10 ani Claudiţa Ştefania Piţigoi interpretează muzică populară şi nu întâmpină nicio greutate la învăţarea melodiilor. Preferata fetei este Maria Lătăreţu, cântându-i cântecele cu mare bucurie. Claudiţa mărturiseşte că-i place de minune să fie pe scenă şi la televizor. 

Claudiţa Ştefania Piţigoi este elevă în clasa a IV-a la şcoală generală din comuna Godineşti şi deşi are doar 10 ani este în anul II la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu sub îndrumarea Cameliei Argint.

Părinţii ei sunt cei care au observat pentru prima dată că fetiţa are înclinaţii artistice şi au ştiut din primul moment că ea va duce mai departe talentul familiei ei. „Am observat încă de când era mică că îi plăcea să cânte şi am ştiut că o să ducă mai departe darul strămoşilor noştri motiv pentru care am şi trimis-o la şcoală pentru că eu nu am făcut şcoală şi ştiu că o artistă cu şcoală se deosebeşte de una fără şcoală”, a declarat mama Claudiţei. Debutul fetei a fost unul mai puţin obişnuit şi se întâmpla în urma cu câţiva ani când, prezentă la un concurs de muzică populară din satul ei, Claudiţa a vrut cu orice preţ să urce pe scenă pentru a arăta lumii talentul ei, însă a fost oprită de părinţi pentru că era prea mică şi nu avea voie. „Când i-am spus că nu are voie a început să plângă şi atunci au intervenit primarul şi poliţia să o lase şi pe ea pe scenă după încheierea concursului”, a declarat mama vizibil emoţionată.

Deşi poate interpreta orice gen de muzică, Claudiţa vrea să ducă mai departe cântecele Mariei Lătăreţu pentru că este o artistă care nu va dispărea niciodată din sufletele românilor. „Vreau să mă fac cântăreaţă de muzică populară, îmi place să mă vadă lumea pe scenă sau la televizor”, a declarat Claudiţa Piţigoi.

Chiar dacă un copil de vârsta ei preferă să se joace, Claudiţa stă chiar şi 5 ore să repete un cântec sau să se pregătească pentru un concurs. Mărturiseşte că reţine cu uşurinţă versurile şi învaţă din mers şi la şcoală. Chiar dacă nu i s-a permis să participe la festivalul „Maria Lătăreţu” neavând vârsta potrivită, Claudiţa face totuşi parte din „Corul Măriilor” şi abia aşteaptă să crească mai mare pentru a putea participa la festival. Cântecul popular nu este singura preocupare a ei, desenul şi matematica sunt alte două activităţi pe care le îndrăgeşte la fel de mult. Părinţii sunt cei care o susţin şi îi sunt mereu aproape şi speră ca pe viitor să ajungă o mare artistă. „Deocamdată nu ne-am gândit, noi am vrea să facă o carieră de artist pentru că una e să fi artist şi alta e să fin cântăreţ, când va fi mare ea decide ce vrea şi noi o să o sprijinim”, a declarat mama Claudiţei.

Chiar dacă este micuţă de statură mamei nu îi este foarte greu să facă rost de costumele populare şi mărturiseşte că cele mai multe costume le cumpără din Tismana dar multe le are şi de la bătrânele din Godineşti. Costumele sunt exclusiv gorjeneşti pentru că ea crede cu tărie că prioritar este să îşi reprezinte zona din care provine.

Chiar dacă muzica populară este marea ei pasiune Claudiţa speră ca într-o zi să ajungă avocată pentru a apăra interesele oamenilor. „Eu vreau să mă fac avocată pentru că o dată părinţii mei m-au luat cu ei într-o sală de judecată şi acolo am văzut o mulţime de fete tinere care apărau oamenii”, a declarat Claudiţa Ştefania Piţigoi.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: