Clubul Pandurii, "campion" la procese cu jucătorii şi antrenorii

Judecata pe la comisii a devenit "sportul" favorit al mai marilor de la Pandurii! În ultimele luni Pandurii au ajuns "campioni" la procese pe rol la comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal. Majoritatea sunt cu jucătorii de care echipa s-a despărţit, dar care cer în continuare salariile restante. Printre „noutăţile“ privind procesele pentru bani cu conducerea Clubului se numără Ionuţ Stancu sau sârbul Raskovic.

Şi fostul antrenor Sorin Cârţu se judecă însă cu gorjenii. În sezonul trecut Pandurii au fost ameninţaţi în câteva rânduri cu neprogramarea, dar de fiecare dată s-a ajuns la o amânare sau o reeşalonare de plată. Cazul Iordache a fost cel mai mediatizat mai ales atunci când Mircea Sandu voia să le „arate pisica” celor de la Târgu Jiu, ameninţându-i chiar cu excluderea din campionat, ştiut fiind că acele sancţiuni nu puteau fi puse în aplicare.

Pretenţii financiare

Dacă pe teren echipa şchiopătă serios, în afara lui gorjenii sunt "lideri". Din păcate pentru Condescu şi ai lui, Pandurii sunt campioni doar la comisiile Ligii lui Mitică Dragomir. După ce în vară s-au judecat cu sârbii Lazic şi Basara şi au avut câştig de cauză doar după ce jucătorii au renunţat la pretenţiile financiare în schimbul actelor prin care deveneau liberi de contract, recent au apărut alte două procese cu ex-jucători de la Pandurii. Ajuns la final de contract în această vară sârbul Raskovic a plecat de la echipă după retrogradarea în liga secundă dar face încă "furori" la Târgu Jiu! Atacantul care a marcat doar un singur gol în sezonul trecut i-a reclamat pe panduri la LPF şi cere acum banii pe ultimele două luni. Un caz mai recent apărut în aceste zile este cel al lui Ionuţ Stancu care s-a adresat şi el comisiilor ligii tot pentru restanţe financiare. Ex-rapidistul împrumutat la Pandurii pentru 15 mii de euro a fost lăsat înapoi la Rapid gratis. Stancu a ajuns acum însă să le mai ceară celor de la Pandurii 35 de mii de euro, adică contractul său pentru returul ultimului sezon. Şi asta în condiţiile în care Stancu a evoluat doar la echipa secundă în acea perioadă. Pandurii ar plăti astfel tribut neglijenţei de a nu le băga jucătorilor în contract clauze care să condiţioneze banii primiţi de numărul de meciuri jucate la prima echipă.

Dinamo mai vrea bani pe Iordache

Conform site-ului LPF, două procese noi au apărut cu clubul Dinamo. Ambele îl au în centrul atenţiei pe protagonistul celei mai tari telenovele din ultimii ani la Târgu Jiu, Ilie Iordache. Dinamo cere în continuare pandurilor 500 de mii de euro pentru Iordache, fiind dată chiar şi o hotărâre în acest sens. Astfel Pandurii riscă să fie din nou ameninţaţi cu neprogramarea în campionat din cauza unui jucător care între timp a revenit la Târgu Jiu după scurte aventuri la AEK Atena şi Rapid. Conducerea clubului a susţinut mereu că a câştigat cu Iordache un proces civil care demonstrează că clubul are dreptate şi că nu mai are de plată nici un ban către Dinamo. Gorjenii au acum în derulare la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor o revizuire a unei hotărâri anterioare date în acest caz şi le-a fost admisă cererea de repunere pe rol a dosarului Ilie Iordache. Cei din conducerea echipei nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere.

Urmează alte procese

Săptămâna aceasta celor de la Pandurii li s-au ratificat o serie de sancţiuni disciplinare împotriva unor jucători care au evoluat sezonul trecut, unii dintre aceştia părăsind deja echipa. Este vorba de Popete, Tilincă, Stancu, Hidişan şi Orac, cererile fiind admise conform site-ului LPF dar fiind posibil ca şi aceste sancţiuni să fie contestate de jucătorii în cauză. Exemplul lui Tilincă, cel care a ajuns să se judece cu clubul după ce i s-a reziliat unilateral contractul ar putea fi urmat de alţi doi colegi. Dedu şi Mădălin Popa, ameninţă şi ei cu procese după ce au fost puşi pe liber. Cei doi invocă faptul că nu există o prevedere în contractele lor care să specifice că pot fi daţi afară în cazul în care echipa retrogradează pe criteriu sportiv. Un alt proces în derulare este şi cel cu fostul antrenor Sorin Cârţu. Acesta solicită nu mai puţin de 150 000 de euro, adică restanţe financiare din returul sezonului trecut dar şi o primă de obiectiv pentru salvarea de la retrogradare, chiar dacă aceasta a fost obţinută la "masa verde".

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: