Cod ROȘU de precipitații. Viituri pe Valea Oltului și Valea Jiului!

ANM a emis un o avertizare COD ROȘU de precipitații pentru județele Gorj, Mehedinți și Hunedoara, valabilă până marți, până la ora 12.00.

În urma precipitațiilor abundente, DN 7, pe Valea Oltului, a fost blocat de aluviuni în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2020. La ora 6.30 centrul Infotrafic încă menționa stoparea circulației.

Conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), „pe DN 7, Valea Oltului, și pe DN 66, Defileul Jiului, din cauza precipitațiilor abundente s-au format viituri care au antrenat grohotiș blocând partea carosabilă. "Se intervine cu utilaje de mare capacitate pentru reluarea circulației în siguranță pe DN 7. Pe DN 66 circulația a fost reluată", a transmis compania de drumuri.

De asemenea, centru Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunța la ora 6.30 a zilei de 5 ianuarie că mai multe drumuri naționale au circulația restricționată.

Astfel, „pe DN 7, Râmnicu Vâlcea – Sibiu, kilometrul 206+700 metri, între localitățile Căciulata și Brezoi, județul Vâlcea – circulația este oprită în ambele sensuri. Tot pe DN 7, Râmnicu Vâlcea – Sibiu, kilometrul 209+400 metri, între localitățile Brezoi si Proieni, județul Vâlcea – circulația se desfășoară pe un fir, alternativ. Iar pe DN 7A, Brezoi – Obârșia Lotrului, kilometrul 1+700 metri, în localitatea Brezoi, județul Vâlcea – circulația este oprită din cauza unei viituri”.




Sunt semnalate: precipitații 25…30 l/mp – în zona avertizată s-au cumulat 70…80 l/mp.

Galerie foto



Vizualizări: 1,899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: