Cojocaru: Am încredere că putem face lucruri bune la Pandurii

Noul antrenor al echipei Pandurii Târgu Jiu nu a avut parte de un debut fericit pe banca gorjenilor. La primul joc oficial la echipa din Târgu Jiu, acesta a suferit un eşec usturător la Rapid, scor 4-0. Cu toate acestea Cojocaru nu se arată deloc descurajat de situaţia grea a echipei şi nici de lipsa de perspectivă.  

Numit pe banca gorjenilor de la Pandurii săptămâna trecută, antrenorul Călin Cojocaru este conştient că nu va fi uşor să scoată echipa din zona retrogradării. Pandurii se află chiar pe ultima poziţie din clasament şi nu a reuşit să câştige decât un singur meci în acest sezon. Dacă în perioada cât echipa a fost antrenată de Adrian Bogoi jocul mai dădea unele speranţe, de când pe banca echipei a fost adus fostul antrenor Tibi Bălan jocul a fost în continuă scădere, iar rezultatele dezastruoase.

Cojocaru nu este nici el interesat foarte mult de aspectul jocului echipei, dar se declară pragmatic şi vrea neapărat să obţină puncte. „Avem de muncă şi de la meciurile care au rămas mă aştept să scoatem puncte. Mă interesează mai puţin jocul şi vreau să-i capacitez pe jucători, să fim o familie, o echipă, şi, prin muncă, să obţinem puncte. Pe moment, asta este cel mai important”, a spus Călin Cojocaru.

Acesta a dat exemplul echipei pe a cărei bancă se afla sezonul trecut: „Anul trecut, în aceeaşi perioadă, am preluat-o pe Timişoara. După 14 meciuri, aveau un singur punct. Mai erau şase etape, şi, în aceste runde am reuşit să facem 5 puncte, cu un lot mult mai slab numeric. M-am gândit şi acum la acelaşi lucru. Am încredere că putem face lucruri bune la Pandurii”. 

Cu Călin Cojocaru pe bancă, în calitate de antrenor principal, ACS Poli a cunoscut o oarecare schimbare a jocului, şi reuşea, în urmă cu un an, prima victorie a sezonului după 16 etape de secetă, în care acumulase doar un punct. În total timişorenii au reuşit să ia cinci puncte sub comanda lui Cojocaru, dar în iarnă acesta a fost schimbat cu un antrenor mult mai experimentat. Din păcate ACS Poli nu a reuşit să se şi salveze de la retrogradare după ce a schimbat patru antrenori în turul sezonului trecut, iar acum evoluează în Liga 3.

Vizualizări: 577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: