Performanţă pe bani puţini la CSM Târgu Jiu

Echipa de handbal feminin senioare a CSM Târgu Jiu a încheiat returul acestei prime părţi a sezonului campionatului naţional pe podiumul Seriei C a Diviziei A. Pentru o echipă nou înfiinţată în acest sezon aceasta este o mare performanţă, dar analizând şi bugetul echipei şi vârsta jucătoarelor, clasarea pe locul trei este chiar o performanţă mai mare decât o arată podiumul la final de retur.

CSM Târgu Jiu a avut un buget de zece ori mai mic decât echipele clasate pe locurile I şi II în clasamentul Diviziei A, Dacia Mioveni sau Activ Ploieşti. Cu toate acestea, echipa formată în vară de antrenorul Liviu Andrieş se află la trei puncte de a doua clasată şi a reuşit să învingă în acest sezon ambele echipe care au ca obiectiv promovarea în meciurile de la Târgu Jiu. „Bugetul CSM, cel puţin pe secţia de handbal, pe ce cheltuim noi la această secţie, este de zece ori mai mic decât bugetele celor două echipe cu care noi suntem în competiţie, cele din Mioveni sau Ploieşti. Şi totuşi, cu un buget foarte mic suntem acolo, lângă aceste echipe, şi încercăm de fiecare dată să nu ne facem de râs. Nu voi accepta niciodată să ne înscriem într-o competiţie doar ca să scrie pe noi CSM, pentru că CSM Târgu Jiu merge în mai multe municipii din ţară şi este vorba şi de emblema oraşului. Nu ne putem duce la competiţii doar că avem echipă şi să pierdem la scoruri foarte mari. Acela nu mai e sport, nu mai e competiţie, atunci facem ad-hoc aici meciuri amicale şi nu ne mai înscriem în nici o competiţie. De la început am mers pe ideea cheltuirii banului public, treptat, pe etape. Anul acesta  am făcut aceste echipe, dar anul viitor trebuie să ne stabilim sau nu nişte ţinte. Dacă vrem cu echipa asta de handbal să ajungem în Liga Naţională atunci nu putem merge pe acelaşi buget, pentru că o jucătoare de la Mioveni are 10000 de lei pe lună iar una de la Târgu Jiu are 1200 de lei pe lună. Nu poţi face performanţă oricum”, a explicat primarul Marcel Romanescu situaţia financiară cu care echipa de handbal a reuşit să facă performanţă.

Primarul a adăugat că echipa din Târgu Jiu are jucătoare cu zece ani mai mici decât echipele care luptă pentru promovare: „Media de vârstă a jucătoarelor de la Târgu Jiu este de 18,3 ani  pe când media de vârstă la Ploieşti sau Mioveni este de 27,5 sau 28,3 ani. Deci jucătoarele de acolo sunt aproape cu zece ani mai mari decât copilele de la Târgu Jiu”.

Dar chiar şi aşa, cu bani puţini, după doar o jumătate de an, la Târgu Jiu s-a format o echipă bazată pe jucătoare tinere şi foarte multe localnice. Din păcate, banii puţini care li se oferă şi lipsa unei perspective de promovare, dacă echipa nu îşi va propune sezonul viitor un obiectiv mai îndrăzneţ, nu le va mai ţine la Târgu Jiu pe jucătoarele de valoare, nici măcar pe cele născute şi crescute în Gorj.

Vizualizări: 896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: