Coleg de dosar cu dr. Vodislav, audiat în cazul șefei DIICOT!

Unul dintre inculpații din dosarul în care este judecat de ani de zile și medicul gorjean Cristi Vodislav a fost audiat la sfârșitul săptămânii trecute de procurorii DNA în dosarul în care șefa DIICOT, Alina Bica, a și fost arestată în cele din urmă. Remus Virgil Baciu a fost vicepreședinte al Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților, iar Bica era membră în comisia centrală pentru stabilirea despăgubirilor, procurorii făcând acum cercetări într-un dosar cu un prejudiciu de peste 60 de milioane de euro.

Pentru audieri Baciu a fost adus la sediul Direcției Naționale Anticorupție, el fiind deja condamnat la cinci ani de închisoare într-un alt dosar în care a fost găsit vinovat pentru că ar fi primit o șpagă de 270.000 de euro pentru a urgenta retrocedarea unui teren, tot la București, ca și în cazul dosarului ce o vizează pe Alina Bica. În urmă cu 12 ani, Baciu era tot într-un post de conducere, dar la Ministerul Sănătății, ocupându-se ca președinte al unei comisii de licitații, de achiziționarea de produse contraceptive. Procurorii îl acuză că a cumpărat atunci de la firma lui Cristi Vodislav marfă la prețuri mult supraevaluate, anchetarea sa făcându-se cu el în stare de libertate, între timp Baciu ajungând după gratii din cauza șpăgii din dosarul retrocedărilor.

„Prin acest contract, Ministerul Sănătăţii şi Familiei a achiziţionat sterilete la preţul unitar de 46,15 RON, în condiţiile în care preţul de import unitar al steriletului era de 1,54 RON, iar preţul mediu unitar al produselor similare valorificate la acea dată prin reţeaua farmaceutică era de 9,06 RON. Astfel, bugetul Ministerului a fost prejudiciat cu suma de 597.116,80 RON (178.000 USD)”, acuzațiile fiind similare cu cele cu care s-a ales recent afaceristul Dan Radu Floarea, care a vândut către Electrica echipamente de protecție a muncii la prețuri mai mari și de 1500 de ori decât prețul pieței.

Culmea este că deși afacerea dintre Baciu și Vodislav s-a derulat cu mai bine de un deceniu în urmă, Justiția nu a reușit să spună printr-o decizie definitivă dacă aceștia sunt cu adevărat vinovați sau nu, așa cum susțin procurorii DNA. Curtea de Apel București i-a declarat nevinovați pe inculpații din dosar de două ori și tot de atâtea ori Înalta Curte a retrimis dosarul spre judecată, fiind șanse minime ca în următorii doi ani să fie pronunțat un verdict final.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: