Colegiul cu patru parlamentari aşteaptă bani la rectificare

Autoritățile locale din comuna Turcinești așteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetară pentru realizarea unor proiecte stabilite la începutul acestui an. Este vorba de realizarea Planului Urbanistic General al localității, dar și de extinderea rețelelor electrice în anumite zone ale comunei, care sunt în proces de dezvoltare. Autoritățile locale din Turcinești s-au bazat foarte mult pe cei patru parlamentari din colegiu în atragerea de fonduri în localitate, numai că aceștia nu au mai dat niciun semn de viață din campania electorală.

Rectificarea bugetară este așteptată cu sufletul la gură și de autoritățile locale din comuna Turcinești. Banii care ar putea ajunge la primărie vor fi direcționați pentru realizarea Planului Urbanistic General al localității, dar și pentru extinderea unor rețele electrice în unele zone ale comunei, care sunt în extindere. Autoritățile din Turcinești susțin că dacă acești bani nu vor ajunge la Turcinești cele două proiecte nu vor fi realizate anul acesta. „Așteptăm rectificarea pentru că avem de făcut PUG-ul localității și o altă investiție. Este vorba de extinderea rețelei electrice. Noi am extins iluminatul public într-o zonă cu bani de la bugetul local și ne-a costat aproximativ 500 de milioane de lei vechi, dar acum trebuie să facem acest lucru într-o zonă cu perspective de viitor și investiția aici depășește un miliard de lei vechi, bani pe care noi nu-i avem. Trebuie să facem acest lucru pentru că în această zonă se construiesc case noi. Ne-ar trebui cât mai mulți bani”, a declarat Grigore Craioveanu, viceprimar comuna Turcinești.

Ar avea nevoie de ajutorul parlamentarilor

În așteptarea rectificării bugetare, autoritățile locale din Turcinești și-au arătat nemulțumirea cu privire la activitatea parlamentarilor din zonă. Dacă în campania electorală actualii deputați și senatori erau nelipsiți din localitate, acum au uitat de Turcinești. „Avem patru parlamentari în colegiu și toți sunt la putere, dar nu i-am mai văzut din campanie. Speram  că ne ajută și pe noi în atragerea de fonduri în comună, dar degeaba, că nu au mai călcat prin Turcinești. Nu ne rămâne altceva de făcut decât să așteptăm rectificarea”, a mai precizat Craioveanu.

PARLAMENTARI

Colegiul 1 Gorj are patru parlamentari, doi senatori şi doi deputaţi. Este vorba de senatorii Dian Popescu – PNL, Tudor Babu – PC şi de deputaţii Ion Cupă – PDL şi Răzvan Rotaru – PC. Toţi patru sunt acum în arcul puterii, deşi trei dintre ai au fost aleşi din partea altor partide, respectiv PDL şi PPDD.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: