Colegiul Medicilor Gorj are în lucru șase sesizări de malpraxis

Colegiul Medicilor are în lucru în acest moment șase cazuri în care gorjenii acuză medicii de malpraxis. Până în acest moment, un singur caz a fost rezolvat în favoarea medicilor reclamați, iar în restul cazurilor se așteaptă o serie de documente medicale, dar și precizări cerute unor cadre medicale din unele centre universitare din țară. Cel mai nou caz de malpraxis a dus la decesul unui bebeluş în pântecele mamei sale.

Femeia din Stejari care la sfârșitul săptămânii trecute a primit teribila veste că pruncul pe care îl poartă în pântece a murit înainte de a veni pe lume a reușit în cele din urmă să nască, fiind ajutată de medicii de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Aceștia i-au provocat nașterea, pentru a putea da afară fătul rămas fără viață, mama aflând ulterior că a avut în pântece o fetiță care cântărea aproape 3,8 kilograme. Rudele acesteia au depus ieri plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, iar polițiștii au confirmat și ei că au deschis un dosar penal făcând cercetări pentru moarte suspectă, ei urmând să afle în ce împrejurări s-a produs decesul. Concluziile lor vor depinde în mare măsură și de cele ale medicilor legiști, cei care azi ar urma să facă necropsia cadavrului și să comunice de ce micuța și-a pierdut viața cu puțin timp înainte de a veni pe lume.

Șeful secției ginecologie a Spitalului Județean, dr. Dumitru Pătrășcoiu, spune că astfel de cazuri se întâmplă, mai ales că la spital „se mai și moare”, prioritatea medicilor fiind întotdeauna să salveze viața mamei, mai ales că, în cazul de față, femeia mai avea acasă șase copii. „Mama, în vârstă de 44 de ani, era neurmărită în timpul sarcinii. Nu avea analize, iar situația ei biologică, la vârsta pe care o are, era precară. Cauza morții nu o putem ști decât după ce se vor pronunța medicii legiști, nu o stabilim noi. Noi am intervenit pentru a ne asigura că mama e în afară de orice pericol, copilul fiind dat afară pe cale naturală în 4-6 ore, adică foarte repede.  Să știți că noi ne-am temut de evoluția mamei încă de la început pentru că are vârsta pe care o are. Este de la marginea județului, știm lucrul acesta, și tocmai de aceea am ținut-o în spital internată, ca să nu o punem pe drumuri în condițiile astea care sunt din punct de vedere meteorologic”, a menționat Pătrășcoiu, acesta precizând că, pe viitor, femeia riscă foarte mult dacă mai încearcă să rămână gravidă.

Verdictul, în favoarea medicilor

Acuzațiile de malpraxis aduse medicilor se finalizează în cele mai multe cazuri în defavoarea pacienților sau aparținătorilor acestora, care au avut ghinionul de a ajunge la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, catalogat la un moment dat ca fiind „Spitalul Morții”. „La Colegiul Medicilor avem în lucru 6 dosare. Unul a fost finalizat și am stabilit că nu este vorba de culpă medicală, iar în restul cazurilor așteptăm acte medicale sau răspunsuri de la medicii din alte centre universitare”, a precizat Gheorghe Stanciu, purtător de cuvânt Colegiul Medicilor Gorj.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: