Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” aşteaptă italienii

Profesorii, elevii, dar şi părinţii celor care au fost implicaţi anul trecut în proiectul „Comenius” se pregătesc de zor pentru sosirea elevilor italieni implicaţi în acelaşi proiect. Aceştia vor rămâne la Târgu Jiu pentru o perioadă de 10 zile, timp în care vor vizita mai multe obiective şi vor desfăşura o serie de activităţi stabilite încă de acum de cadrele didactice împreună cu elevii colegiului.

Cei 20 de elevi italieni sunt aşteptaţi la Târgu Jiu pe 17 mai însă febra pregătirilor a luat încă de acum cu asalt atât cadrele didactice cât şi elevii implicaţi în proiect. Aceştia vor sta în oraşul lui Brâncuşi timp de 10 zile şi vor avea parte de adevărate surprize pregătite de părinţii elevilor români implicaţi şi ei în proiect. „Sunt aşteptaţi la Târgu Jiu 20 de elevi din Italia, de la liceul „Leonardo Da Vinci” din oraşul Noci, patru profesori din cadrul aceluiaşi liceu şi acum se discută că ar veni şi unu sau doi consilieri de la primăria Noci. Ultima confirmare a fost pe data de 17 mai, ei vor veni cu avionul până la Bucureşti şi de acolo îi vom lua noi”, a declarat Dan Talabă, profesor coordonator al proiectului Comenius.

Pe durata şederii lor la Târgu Jiu, elevii italieni vor fi cazaţi la un hotel din oraş însă vor vizita atât obiectivele turistice din judeţ cât şi din afara lui. „Pe lângă faptul că vor vizita ansamblul lui Brâncuşi, Hobiţa, Mănăstirea Tismana, Polovragi, Valea Sohodolului, acestora li s-a organizat deja şi o vizită la Columna lui Traian, cetatea Sarmisegetusa, Castro Roman şi zilele astea voi avea o întâlnire şi cu directorul de la Artego să vedem dacă le putem oferi şi un tur prin fabrică”, a precizat Dan Talabă.

Costurile întregii experienţe vor fi suportate de părinţii elevilor români pentru că şi ei la rândul lor au beneficiat de cele mai bune condiţii când au mers în acelaşi schimb de experienţă în Italia. „Anul trecut când am mers în Italia şi ei ne-au cazat la un hotel şi restul timpului l-au petrecut în familiile italiene. Aşa trebuie să se întâmple şi acum. Contribuţia unui părinte român se ridică la şase-şapte milioane pe toată durata cât copilul italian stă în Târgu Jiu. Trebuie să fie o colaborare şi părinţii se implică foarte mult. Chiar ieri am avut o întâlnire cu ei să punem la punct ultimele detalii, să analizăm propunerile lor, să stabilească un buget comun”, a adăugat Dan Talabă.

În perioada cât vor sta la Târgu Jiu, elevilor italieni li s-au pregătit şi vizite la Primăria şi Consiliul Judeţean iar spre finalul vizitei aceştia vor fi plăcut surprinşi de un spectacol de teatru oferit de actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” cu care Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” are un parteneriat de mai mulţi ani.

Tema acestui schimb de experienţă este „Originile Comune şi Piatra”.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: