Colegiul Naţional „Spiru Haret”, în topul preferinţelor elevilor

Liceele din Târgu Jiu şi-au scos de la naftalină produsele şi diplomele câştigate la olimpiade şi concursuri pentru a le expune la Târgul de oferte educaţionale ce se derulează în perioada 25-27 mai în Târgu Jiu şi în alte 14 centre din judeţ. Pentru a-i atrage pe absolvenţi, reprezentanţii unităţilor de învăţământ au încercat să scoată în evidenţă profilul fiecărui liceu.

Astfel, cei de la Liceul Teologic au fost prezenţi cu picturi cu caracter religios, cei de la Grupul Şcolar Auto „Traian Vuia” au expus la stand un cart, cei de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” şi-au prezentat revista şcolii, care a câştigat numeroase premii la concursurile naţionale. „Orice elev care absolvă Liceul Auto poate să obţină carnetul de conducere la toate categoriile”, spune reprezentanta unităţii de învăţământ. „Colegiul «Gheorghe Magheru» oferă sprijin elevilor în aproape orice domeniu, nu numai în specializările oferite de liceu”, spune Loredana Dascălu.

CNTV pierde teren

Pentru a afla preferinţele elevilor reprezentanţii Centrului de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj au efectuat un studiu pe un eşantion de 1580 de elevi din clasa a VIII-a ce învaţă la şcolile din municipiu şi din judeţ. Conform studiului 60% provin de la unităţile din afara municipiului, iar 40% învaţă la şcolile din Târgu Jiu. În topul preferinţelor tinerilor ce vor absolvi în această vară clasa a VIII-a se află Colegiul Naţional „Spiru Haret”, urmat de Colegiul Comercial „Virgil Madgearu”, de Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi de Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”. „Cei mai mulţi elevi consideră că sunt suficienţi de informaţi privind admiterea în învăţământul liceal, cele mai multe informaţii obţinându-le de la profesori şi de la părinţi. În topul preferinţelor se află filiera teoretică, urmată de filiera tehnologică şi vocaţională”, spune Daniela Şcheau, profesor sociolog în cadrul CJRAE Gorj. În cadrul filierei teoretice cei mai mulţi elevi ar opta pentru profilul real, specializarea Matematică-Informatică, cei care ar opta pentru filiera  tehnologică ar alege domeniul mecanic, iar cei care ar dori să urmeze următorii patru ani la filiera vocaţională, majoritatea ar opta pentru profilul sportiv.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: