Colinde peste tot

Spiritul Sărbătorii Crăciunului care se apropie cu paşi repezi a pătruns deja în casele şi în sufletele tuturor. Pentru a păstra tradiţiile specifice acestei perioade, coruri de elevi de la trei licee gorjene, respectiv Colegiul Teologic, Spiru Haret şi Ecaterina Teodoroiu vor susţine un spectacol de colinde în această seară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu.Jiu. Festivalul intitulat „Bună seara, gazdă bună!” va începe la orele 18,00 şi nu este un concurs propriu-zis între cele trei unităţi şcolare, ci un „dar” de Crăciun oferit tuturor celor care iubesc tradiţiile.

Accesul este liber, pentru că organizatorii şi-au propus să „pătrundă în sufletul cât mai multor creştini”, după cum declară Olimpia Bratu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Gorj. Este primul an când se organizează un astfel de festival, iar pentru ediţiile următoare se aşteaptă să participe şi mai multe licee şi colegii din judeţ.

Parteneriatul dintre Direcţia de Cultură şi Colegiul Naţional Teologic „Sfântul Nicodim” are drept obiectiv principal păstrarea laturii de imaterial a patrimoniului naţional, care se recrează în permanenţă, dar şi a ideii de cor.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: