Combustibil pe datorie pentru microbuzul şcolar

Asigurarea combustibilului pentru microbuzele şcolare şi pentru încălzirea şcolilor creează probleme primarilor. Dacă unele primării au reuşit să găsească fonduri pentru achiziţionarea combustibilului, altele sunt nevoite să apeleze la mila societăţilor comerciale până la rectificarea bugetară.

Problemele financiare cu care se confruntă primăriile din Gorj se accentuează de la o zi la alta. Cheltuielile administraţiilor locale cresc odată cu deschiderea anului şcolar. În timp ce unele primării abia au reuşit să mai găsească fonduri pentru asigura combustibilul microbuzului şcolar pentru o lună-două, altele continuă să facă datorii pe la diferite societăţi comerciale.

Într-o astfel de situaţie se află Primăria Bălăneşti care nu are bani pentru a achiziţiona combustibilul microbuzului şcolar. Pentru a putea fi asigurat transportul elevilor, edilul local s-a înţeles cu o societate care să-i dea combustibil pe datorie, până la rectificarea bugetară. „Am găsit înţelegere la o firmă pentru a ne da combustibil pe datorie până la rectificarea bugetară. Sperăm ca aceasta să apară în luna octombrie, pentru că astfel ne vor creşte datoriile. Zilnic, microbuzul şcolar parcurge câte 100 de kilometri pentru a duce la Şcoala Generală „Ion Popescu Voiteşti” pe toţi elevii din comună”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul de la Bălăneşti.

Situaţia cu care se confruntă autorităţile locale este cu atât mai gravă cu cât primăria mai are de achitat datorii vechi de peste o jumătate de an în cuantum de aproximativ 20.000 de lei, sumă ce reprezintă combustibilul solid şi lichid achiziţionat pentru buna desfăşurare activităţii şcolare. „Mai avem de achitat aproximativ 20.000 de lei, datorii pe care le-am făcut pentru achiziţionarea de combustibil solid (lemne pentru încălzirea şcolilor) şi pentru achiziţionarea de combustibil lichid pentru microbuzul şcolar”, a mai precizat Ovidiu Pungan.

DATORII

Datoriile mai multor primării din judeţ vor creşte din cauza asigurării combustibilului pentru microbuzul şcolar. „Momentan, am reuşit să asigurăm combustibilul pentru microbuzul şcolar, însă doar până în luna noiembrie. Suntem descoperiţi la sfârşitul anului, dar sperăm să vină mai repede banii de la rectificarea bugetară pentru că altfel vom avea datorii mari şi la utilităţi”, a declarat Marius Vijulan, primarul de la Vladimir.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: