Comercianţii de gogoşi şi covrigi, amendaţi de Protecţia Consumatorului

Echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj au depistat 11 comercianţi de produse de patiserie, gogoşi şi covrigi care încălcau legislaţia în vigoare.

A fost verificată  o cantitate de 43 kg produse în valoare totala de 946 lei, dintre care la 21 kg s-au constatat deficienţe. “În urma controalelor s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 3 kg de produse de patiserie, covrigi şi gogoşi în valoare de 30 lei. Verificările au scos în evidenţă următoarele nereguli: neînscrierea datei durabilităţii minimale pe eticheta produselor preambalate; neafişarea preţurilor în mod vizibil, lizibil la produsele preambalate; neinformarea consumatorilor despre condiţiile de păstrare, denumirea produsului, numele şi adresa producătorului, cantitatea ingredientelor, lipsa afişării denumirii unităţii sau a orarului de funcţionare si respectarea acestuia”, a declarat Daniela Michi, comisar şef al CJPC Gorj.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de aproximativ 13.000 de lei. De asemenea, în vizorul comisarilor de la Protecţia Consumatorului s-au aflat şi   comercianţii de băuturi spirtoase. Astfel, s-au efectuat acţiuni de control privind calitatea, modul de comercializare şi etichetare a băuturilor. Au fost verificaţi 12 operatori economici, constatându-se că toţi nu respectau prevederile legale din domeniul protecţiei consumatorilor. “Au fost verificaţi 73 litri de băuturi spirtoase din care 24 de litri încălcau prevederile în vigoare. Această cantitate a fost oprită temporar de la comercializare. Principalele nereguli au fost: comercializarea de băuturi spirtoase fără a informa corect şi complet  consumatorii asupra concentraţiei alcoolice; lipsa informării consumatorilor asupra datei fabricaţiei şi neafişarea preţului/um”, a mai precizat Daniela Michi.

Valoarea amenzilor aplicate comercianţilor de băuturi spirtoase s-a ridicat la suma de 17.750 lei.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: