Comercianţii refuză şi în această iarnă piaţa închisă din Târgu Jiu

Comercianţii şi producătorii locali care își vând produsele în Piața Centrală spun că și iarna aceasta vor vinde produsele tot sub cupolă, la tarabe, și nu în piața închisă ridicată de primărie. Motivele invocate de aceștia sunt diverse, de la faptul că piața închisă nu are lift de acces la etaj pentru transportul mărfii sau că mulți dintre clienții lor nu i-ar mai găsi. Cei din administraţia locală i-au avertizat că, în situația în care nici anul acesta nu își mută activitatea în cădire, vor da o altă destinație imobilului.

Dorel Cotârlău din Târgu Jiu este unul dintre comercianții care de mai bine de 10 ani își vinde produsele în Piața Centrală, sub cupolă. Vinde morcovi, ceapă și cartofi în această perioadă. Acesta spune că preferă să stea în frig să-și vândă marfa, decât să-și mute activitatea în hală. "Vara, primăvara, condițiile sunt bune aici, dar toamna și iarna sunt mai aspre. Nu merg în piața închisă. E mai mică, spațiul îngust. E cu etaj. Cine ar prefera să urce la etaj? Să urce lăzile cu marfă acolo? E mai greu acolo. Nu a fost bine gândită. Trebuia să o închidă pe aceasta. Nu mă duc. Dacă văd că se strică marfa din cauza gerului, nu mai vin sau vin cu cantități mici", a declarat Dorel Cotârlău, comerciant din Târgu Jiu.
Și cumpărătorii spun că nu le-ar conveni ca piețarii să plece de sub cupolă. "Mă duc în piață de unde trebuie să cumpăr. Au mai fost o dată acolo când a fost ger, au stat 3-4 zile și s-au mutat înapoi. Tot aici e spațiul mai mare, oamenii sunt învățați cu ei aici. Sunt bine aici. Cine se urcă pe scările de acolo, mă dor picioarele, nu mă pot urca", a spus Nicu Mergea în vârstă de 68 de ani din Târgu Jiu.
Nici Ana Crăiniceanu din satul Ceauru, comuna Bălești, nu vrea să-și vândă legumele în piața închisă. "Vând țelină, pătrunjel, ardei, sfeclă, ridiche, din toate câte ceva. Stau aici, afară le vând. Am fi preferat și înăuntru că e mai cald, dar dacă se mută toți. Dacă ne mutăm numai noi, nu vin cumpărătorii. S-au obișnut cu noi aici. Păi cred că ar trebui să folosească piața închisă pentru altceva. Mai bine nu venim când e ger puternic, ca să nu se strice legumele", a spus Ana Crăiniceanu.
Piața închisă are un etaj și în acest moment este închisă, nefiind solicitări din partea piețarilor. Cei care o administrează au zis încă de acum o lună că vor da o altă destinație clădirii. "În situația în care nu o să avem mare succes, ca anul trecut, rămâne de văzut dacă o să-i dăm altă destinaţie şi cu siguranţă se va găsi altă destinaţie", a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public.

Galerie foto




Vizualizări: 710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: