Specii noi de peşte pe Jiu. Vezi câţi pescari sunt în Gorj!

”Este pește pe Jiu, mai mult ca pe Dunăre”, este afirmația pescarilor din județul Gorj. Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj numără la această dată peste trei mii de pescari, față de 30 câți erau acum 15 ani. Bucuria pescarilor este cu atât mai mare cu cât reprezentanții asociației anunță specii noi de pește pe Jiu.

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj a populat luna trecută Râul Jiu cu puiet de pește în valoare de 30.000 de lei. Asta nu este însă singura surpriză pregătită pescarilor, reprezentanţii asociaţiei anunţând şi specii noi de pește. ”Și luna trecută am populat Râul Jiu în zona Barajului de la Insuliță, care a fost deversat și golit când a fost viitura și rămăsese fără pește. Noi în fiecare an facem aceste populări. Este pește pe Jiu mai mult ca pe Dunăre, așa spun pescarii. Sunt specii de pește care n-au existat niciodată pe Jiu, crap românesc, crap oglindă, plătică, cteno, specii de fitofag”, a spus Nicolae Tonca, președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj.
Conducerea asociației anunță vânătorii că în prezent este deschis sezonul la toate speciile de vânat. Cel mai bine stau la mistreț și căprior. ”În prezent este deschis sezonul la orice vânat. Față de anul anterior când deschideam la 1 noiembrie sezonul la mistreți, acum avem deja 71 de mistreți împușcați, s-a deschis sezonul din mai ca să sprijinim proprietarii cu îndepărtarea mistreților de la culturile agricole. S-a modificat și legea așa încât mistrețul se poate împușca tot anul. La căpriori avem 149, s-au realizat toți masculii, mai sunt câteva femele”, a spus Nicolae Tonca, președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj.

Vizualizări: 804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: