Locuinţele sociale din zona Ciocârlău, finalizate. Cum arată!

Lucrările de construcţie la cele două blocuri de locuințe sociale ridicate de municipalitatea din Târgu Jiu în zona Ciocârlău au fost finalizate. Primăria va face recepţia lucrărilor luna aceasta, urmând ca în cel mai scurt timp garsonierele sa fie repartizate beneficiarilor. Opt sute de târgujieni au depus cereri la primărie pentru o locuinţă socială.

Este vorba de 64 de locuinţe noi ce sunt destinate pentru familiile cu posibilităţi reduse, care nu au în momentul de față unde să stea. Garsonierele din blocurile noi din Ciocârlău au dotări decente. Fiecare locuință are centrală proprie, parchet, baie dotată cu tot ce trebuie, bucătărie, balcon și cămară. "În prezent se fac ultimele retuşuri. Cele două noi blocuri construite pe strada Ciorcâlău vor fi recepţionate până la sfârşitul lunii în curs, urmând ca ulterior să fie atribuite beneficiarilor. Investiţia cuprinde pe lângă cele două blocuri şi amenajări exterioare, respectiv parcaje, accese auto, alei, loc de joacă pentru copii, spaţii verzi", a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din primăria Târgu Jiu.

Numărul celor care aşteaptă ca administraţia locală să le pună la dispoziţie o locuinţă socială este foarte mare. "Până în momentul de față, la sediul primăriei Târgu Jiu au fost depuse peste 800 de solicitări din partea târgujienilor interesaţi de să intre în posesia unei locuinţe sociale. În prezent se face analiza dosarelor depuse, se va întocmi o listă cu persoanele care sunt îndreptăţite să intre în posesia unităţii locative de acest tip, care va fi aprobată în şedinţă de Consiliu Local", a explicat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu. 

Cei care vor obține o locuință socială nu vor putea vreodată să o cumpere. Investiția privind realizarea celor două blocuri se ridică la 6 milioane de lei, fonduri guvernamentale. Lucrările de construcție au fost demarate în martie 2015.

Galerie foto



Vizualizări: 843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: