Mutilaţi după un accident, îşi cer dreptul la muncă

Doi soţi din Dăneşti suferă şi acum de pe urma accidentului de circulaţie care a avut loc în vară la Deva. Atunci, un tir a intrat într-un microbuz care transporta oameni din diferite judeţe, printre care Surdu Ioana şi Ciobanu Corneliu, din Dăneşti. După mai multe zile în comă şi mai multe intervenții chirurgicale, cei doi soţi au rămas complet desfiguraţi. Când credeau că ce a fost mai greu a trecut, cei doi gorjeni se lovesc acum de birocraţie și nepăsarea medicilor.

Ciobanu Corneliu și Surdu Ioana sunt cei doi gorjeni care au supraviețuit teribilului accident rutier din iunie. Atunci, nouă persoane au fost rănite după ce un tir s-a izbit de un microbuz. Printre răniți au fost și cei doi gorjeni care se întorceau de la serviciu, fiind angajați la o firmă de cablaje din vestul țării. După șase zile de comă, oamenii au reușit să scape cu viață, chiar dacă urmele accidentului le-au rămas pe chip.
Bărbatul și femeia se plâng că nu pot demonstra nici că sunt apți de muncă, dar nici nu pot beneficia de ajutorul statului. ”Am avut multiple fracturi craniene, maxilarele deplasate, sinusuri rupte, foarte rău am fost pentru că eram în spatele șoferului. După un timp am fost operați la Timișoara pentru a fi funcționali, deoarece starea a fost gravă. Ne-am revenit, am venit acasă și urma să mergem pentru controale la secția Buco-maxilo-facială din spital. Aici doamna doctor ne-a internat o zi, după care ne-a făcut externarea și pe biletul de ieșire ne-a scris vindecat, după nicio lună de la cea de-a doua intervenție chirurgicală”, a spus Ioana Surdu, victimă.

Ajutați de milă
Zilnic, cei doi gorjeni au făcut potecă la ușile cabinetelor din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, însă nimeni nu-i bagă în seamă. ”Nu au vrut nici să ne dea concedii medicale, nici cel puțin un act medical doveditor că suntem sănătoși ca să ne ducem la întreprinderea la care lucrăm și de aici toate patimile”, a mai spus Ioana Surdu.
Aceștia susțin că medicii le-ar fi transmis că îi ajută doar din milă. ”Doamna doctor ne-a internat o zi după care ne-a dat nouă zile de medical, spunându-ne că ne dă medicalul ăla din compasiune, din părere de rău. Noi nu am cerut bani doamnei doctor, noi am cerut dreptul nostru, sunt bolnav, asta e, nu-s bolnav, iar bine, nici nu vor să ne dea hârtie că suntem clinic sănătoși să ne ducem la muncă, nici să ne dea medicale”, a spus Corneliu Ciobanu, victimă.

Ce spune spitalul
Reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu neagă acuzațiile celor doi gorjeni și spun că nu s-au adresat unității medicale. ”Dumnealor au solicitat doar concediu medical și trebuie făcută mențiunea că au deja 90 de zile de concediu medical și bineînţeles că nu am putut face acest lucru. Cu privire la adeverinţa că sunt apți de muncă, nu au solicitat-o și dacă o vor solicita bineînţeles că le-o vom pune la dispoziție”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județen de Urgență Târgu Jiu. Cei doi soți din comuna Dănești nu mai au în prezent niciun venit și nici nu pot demonstra că sunt apți de muncă.

Galerie foto




Vizualizări: 3,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: