Prima casă de cultură din Gorj cu autorizaţie ISU

Casa de Cultură din orașul Bumbești Jiu este o raritate în Gorj prin faptul că are aviz ISU şi deci sală de spectacole funcţională. Clădirea a fost reabilitată de primărie, cu fonduri guvernamentale, iar miercuri, 9 noiembrie, a primit și autorizația necesară pentru funcționare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Clădirea a fost supusă în ultimele luni unui amplu proces de reabilitare. Acum, după finalizarea lucrărilor, imobilul arată impecabil. Autoritățile locale, cele care administrează Casa de Cultură din Bumbești Jiu, au semnat recepția lucrărilor. Primarul Constantin Bobaru spune că în momentul de față nu există niciun impediment pentru ca acestă clădire să fie folosită pentru organizarea de spectacole și alte evenimente. "Casa de Cultură este reabilitată, au fost finalizate lucrările. Clădirea a fost reabilitată prin Compania Națională de Investiții și cu anumite sume de la bugetul local, pentru că unele cheltuieli nu au fost eligibile. Astăzi am obținut și autorizația de la ISU. Este gata. Urmează să facem primele activități. Până la sfârșitul anului vom face ceva activități acolo", a declarat Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești Jiu.

Lucrările de reabilitare a imobilului s-au ridicat la 2.5 milioane lei, și asta numai partea suportată de Compania Națională de Investiții. Primăria Bumbești Jiu a contribuit cu circa 200 mii lei. Au fost aduse îmbunătățiri atât în ceea ce privește clădirea la exterior, cât și la interior.

Galerie foto



Vizualizări: 4,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: