Comisarii OPC au verificat comercianţii din Piaţa Centrală

Comisarii Oficiului Pentru Protecţia Consumatorilor au verificat ieri dimineaţă comercianţii de legume şi fructe din Piaţa Centrală. Cum era de aşteptat, au fost găsite o serie de nereguli şi agenţii economicii au fost invitaţi la sediul Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor pentru încheierea proceselor verbale.

Şase comisari ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor împreună cu jandarmii au verificat comercianţii de legume şi fructe din Piaţa Centrală. Nereguli au fost depistate încă de la primii verificaţi pentru că nu aveau afişate calitatea produselor, ţara de proveninţă, preţurile, sau nu aveau cântarele la vedere. „Am verificat mai mulţi agenţi economici care nu au preţurile produselor afişate sau le au modificate, nu au afişat calitatea produselor şi ţara de provenienţă a lor. Am depistat şi comercianţi care nu aveau cântarele la vedere şi cumpărătorii nu puteau să vadă gramajul”, a declarat comisarul Mihaela Răducan.

Comercianţii depistaţi cu nereguli au găsit şi explicaţii la constatările comisarilor şi consideră că nu au avut deficienţe grave. „Numai ce am scos marfa pe tarabe şi au venit în control. Normal că nu am avut timp să afişez preţurile că am fost să beau şi eu o cafea. Nu e interzis aşa ceva. Iar pe un produs am uitat că trec ţara de provenienţă. Nu am făcut altceva. Ne verifică de parcă am fi infractori”, spunea o comerciantă.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: