Comisia de Acreditare, aşteptată la Spitalul Novaci. Simulări cu personalul!

Spitalul Novaci aşteaptă vizita Comisiei Naţionale de Acreditare în perioada 8-12 decembrie. În vederea obţinerii avizului favorabil au fost făcute investiţii de peste 100.000 de lei. Printre realizările efectuate în vederea acreditării spitalului se numără: funcţionarea Ambulatoriului; redeschiderea Dispensarului TBC; amenajarea unui spaţiu pentru vestiarele personalului medical; instalaţia de alarmare şi semnalizare la patul pacientului. Autorităţile locale şi reprezentanţii spitalului speră că vor obţine punctajul maxim, mai ales că în săptămâna premergătoare vizitei vor fi efectuate simulări cu personalul.

Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor va evalua site-ul şi dosarul Spitalului Novaci în perioada 2-9 decembrie, urmând ca din data de 8 decembrie membrii comisiei de la Bucureşti să fie prezenţi în unitatea spitalicească pentru cinci zile. Potrivit conducerii spitalului, înainte de vizita propriu-zisă vor fi efectuate simulări. „De pe data de 2 decembrie nimeni nu va mai intra în concediu până după acreditare. În perioada 2-7 decembrie se vor face simulări cu personalul spitalului. Comisia de acreditare va discuta atât cu personalul, cât şi cu pacienţii spitalului. Cadrele medicale ştiu ce au de făcut, dar trebuie să vizualizeze concret. Nu am emoţii în ceea ce priveşte acreditarea, pentru că din luna septembrie şi până acum toţi am fost la serviciu, în fiecare week-end. Ne-am mobilizat toţi pentru această acreditare. Oamenii au fost săritori, iar acest lucru m-a ambiţionat şi pe mine. Am supravegheat ca lucrările de investiţii să se finalizeze în termen”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Novaci.

În ultimele patru luni, la Spitalul Novaci, au fost făcute investiţii de peste 100.000 de lei. „Am cheltuit ceva bani cu investiţiile făcute în vederea acreditării, însă banii au fost obţinuţi din sponsorizări. Pentru a obţine punctaj mare am amenajat un spaţiu pentru vestiare, am pus în funcţiune Ambulatoriul, am redeschis Dispensarul TBC, am montat o instalaţie de alarmare şi semnalizare la patul pacientului, am amplasat panouri luminoase şi am efectuat o serie de lucrări de reparaţii şi igienizări. Toate acestea investiţii vor fi punctate de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor, iar noi ne dorim să obţinem cel puţin 85 de puncte. Întocmirea dosarului a necesitat un volum foarte mare de muncă şi de aceea am înlocuit inclusiv sistemul informatic”, a mai precizat managerul Emil Grigore.

SATISFACŢIE

Primarul Dumitru Leuştean este mulţumit de modul în care merg lucrurile la spital şi este optimist în ceea ce priveşte acreditarea. „Spitalul este pregătit pentru acreditare. S-au făcut investiţii majore în ultimele luni. Cred că vom obţine acreditarea fără probleme. S-a muncit, s-au verificat documentele, s-a făcut deja o simulare şi nu au cum să greşească. M-aş bucura să fim primul spital acreditat din Gorj. Îi vom lăsa să lucreze nestingheriţi, iar pe data de 12 decembrie aşteptăm ca reprezentanţii comisiei de la Bucureşti să ne dea vestea cea bună”, a declarat primarul Leuştean.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: