Comisie liberală pentru salvarea CE Oltenia

Partidul Naţional Liberal (PNL) Gorj a discutat aseară în Biroul Permanent Judeţean despre înfiinţarea unei comisii care să lucreze la o strategie pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia. Potrivit senatorului Tudor Barbu, iniţiativa se justifică prin faptul că în decembrie are loc o conferinţă mondială care ar putea pune capăt mineritului din judeţul Gorj.

Comisia judeţeană formată din şase liberali, trei de la fostul PNL şi trei de la fostul PDL, va trebui să găsească soluţii pentru salvarea locurilor de muncă de la CE Oltenia. Copreşedintele PNL Gorj, Tudor Barbu, a spus că această comisie va avea termen o lună să stabilească priorităţile. ”Eu şi Dan Vâlceanu vom susţine crearea unei comisii la nivelul partidului care să aibă ca obiect strategia de salvare şi dezvoltare a Complexului Energetic Oltenia. Dacă acest lucru se va întâmpla înseamnă că de astăzi, comisia care va fi formată din şase membri, paritate totală, trei şi trei, comisia va avea termen o lună să stabilească statutul, priorităţile şi maniera în care va contribui în plan judeţean şi nu numai la salvarea locurilor de muncă de la CEO şi la stabilirea unei strategii energetice naţionale”, a spus Tudor Barbu, copreşedinte PNL Gorj.

Înfiinţarea acestei comisii judeţene se justifică prin faptul că, în luna decembrie a acestui an, spun liberalii, va avea loc o conferinţă mondială care ar putea pune capăt mineritului din Gorj. ”În decembrie va avea loc o conferinţă internaţională care va stabili viitorul privind producţia de curent electric pe bază de combustibil fosil. Asta înseamnă că în decembrie se va stabili şi soarta Complexului Oltenia. Eu ştiu că România nu are nicio strategie”, a spus Tudor Barbu, senator. Comisia al cărei scop va fi salvarea Complexului Energetic Oltenia va fi formată din liberali care fie lucrează în minerit şi energie, fie cunosc foarte bine acest sector al economiei.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: