Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Comisie ministerială în carierele CE Oltenia

Ministerul Energiei a iniţiat demersurile emiterii unui act normativ în vederea prelungirii perioadei de acordare a condiţiilor deosebite de muncă la CE Oltenia, pentru următorii 3 ani, începând cu data de 1 ianuarie 2019. O comisie din care vor face parte reprezentanţi ai Ministerului Muncii va ajunge în carierele CE Oltenia. În Gorj sunt circa 8.000 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia încadraţi la condiţii deosebite de muncă.

„Documentele de iniţiere a actului normativ au fost înaintate de Ministerul Energiei către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, la data de 10.09.2018. În perioada imediat următoare, o comisie din care vor face parte reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale va fi prezentă în subunităţile CE Oltenia pentru a efectua o auditare a locurilor de muncă din prisma condiţiilor deosebite de lucru ale salariaţilor”, a transmis CE Oltenia, într-un comunicat de presă.

Între timp, patru confederaţii sindicale au transmis o scrisoare deschisă premierului României, Viorica Dăncilă,  în care cer prelungirea termenului de încadrare în condiţii deosebite de muncă, până la finalul anului 2021. „Impactul activităţilor încadrate în condiţii deosebite raportate asupra stării de sănătate a salariaţilor a constituit în mod constant o preocupare a tuturor factorilor responsabili din sistem. În aceste condiţii, multe unităţi nu vor putea până la 31 decembrie 2018 să-şi normalizeze condiţiile de muncă. Datorită acestui fapt există riscul că salariaţii să presteze activităţi în condiţii deosebite de muncă, dar activitatea lor să fie considerată scriptic realizată în condiţii normale de muncă, ceea ce îi va lipsi de drepturile conferite de lege pentru muncă în condiţii deosebite”, spun sindicaliştii. Scrisoarea a fost semnată de Cartel Alfa, CNSLR Frăţia, Blocul Naţional Sindical şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România. (A.P.)

Vizualizări: 2,484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: