Companie din energie, în premieră pe pierdere

Compania de transport al energiei electrice Transelectrica a anunţat vineri că a înregistrat anul trecut o pierdere contabilă de 47,9 milioane lei, pe fondul reducerii tarifelor reglementate şi a unui „comportament neprudenţial manifestat în trecut”.

„Rezultatul financiar negativ vine pe fondul unui an complex şi dificil la care a contribuit diminuarea veniturilor prin reducerile de tarif de la 1 iulie 2017. Un impact major l-a avut înregistrarea în situaţiile financiare ale anului 2017 a unor obligaţii suplimentare de plată, în valoare de 99 de milioane de lei, provenite dintr-o decizie de impunere ANAF emisă în 30 iunie 2017, ca urmare a încheierii unui control aferent perioadelor anterioare”, se arată în comunicat.

Anul trecut, tariful pentru serviciile de sistem a fost diminuat cu 18,9%, iar tariful pentru serviciile de transport a scăzut cu 9,8% pentru contrabalansarea unor profituri excedentare realizate în anii anteriori. În plus, a fost înregistrat şi avansul preţurilor pe piaţa de energie cu impact în creşterea semnificativă a costurilor companiei, fapt reflectat şi în situaţiile financiare preliminare, potrivit Transelectrica. (A.A.)

Vizualizări: 1,327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: