O nouă afacere străină la Târgu Jiu. Unde va funcţiona!

Încă o afacere străină se conturează la Târgu Jiu, în incinta fostei fabrici Rostramo. Un investitor francez va deschide în curând o fabrică în care se vor realiza şasiuri pentru TIR-uri şi carcase de autobuz. Odată cu punerea pe roate a acestei afaceri se vor înfiinţa şi circa 200 de noi locuri de muncă.

Investitorul este firma franceză Piroux Group, care mai deţine cel puţin o fabrică în România. Investiţia de la Târgu Jiu ar urma să fie pusă pe roate chiar din luna aprilie. „Din discuţiile pe care le-am purtat cu investitorul francez, am înţeles că au achiziţionat acel teren de la Rostramo, astfel se vede intenţia serioasă de a investi şi probabil că, în timp, chiar se vor extinde. Au venit de la Mioveni, au şi acolo o fabrică. Este o hală mare, undeva după fabrica de cabluri, spre calea ferată. Managerul francez este foarte mulţumit de receptivitatea autorităţilor. I-a ajutat preşedintele Consiliului Judeţean şi cu branşamentul la electricitate”, a declarat Rameo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Investitorul francez urmează să aducă la Târgu Jiu toate utilajele necesare în producţie. În ceea ce priveşte personalul necesar, o mică parte a fost deja recrutat. „Au angajat câteva persoane care lucrează acolo, la amenajări. Au adus chiar un utilaj mare de la Mioveni. Într-o primă fază ar fi vorba de vreo 150-200 de persoane, urmând ca ulterior să fie angajaţi mai mulţi. Vor avea nevoie de foarte mulţi sudori. Noi am promis că-i ajutăm, inclusiv cu programe de formare profesională. Din ce mi-au spus, vor să înceapă activitatea în luna aprilie”, a mai spus directorul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 19,952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: