Compartimentul defensiv e la pământ

Pandurii joacă azi la Târgu Jiu cu Steaua de la ora 21:00 cel mai dificil meci de pe teren propriu din acest retur. Conducerea consideră că meciul nu este unul decisiv dar Sorin Cârţu şi-ar dori victoria dar nu mai e sigur că are cu cine să o obţină. Nu mai puţin de cinci jucători din lotul de bază sunt indisponibili, Rusu fiind suspendat iar Vancea, Martinovic, Popete şi Cardoso fiind accidentaţi. Preşedintele Marin Condescu a dat asigurări că nu este o presiune mai mare la meciul cu Steaua asupra lui Sorin Cârţu dar crede că nu se pot invoca problemele de lot dacă Pandurii pierde acest meci. 
Antrenorul Sorin Cârţu se confruntă cu numeroase probleme de lot înaintea meciului cu Steaua de azi, Rusu fiind suspendat iar alţi patru jucători acuzând probleme medicale. „Nu am uitat meciulde la Piteşti pentru că problemele de lot după acest meci sunt foarte mari. Rusu va fi suspendat, Martinovic s-a accidentat, Cardoso a fost cusut la picior după o accidentare la antrenamente, Popete are întindere la spate, deci am probleme mari în compartimentul de apărare. Soluţiile sunt puţin şi din acestea nesigure, improvizaţii. Vancea a ieşit şi el accidentat de la meciul de la Piteşti şi are ruptură musculară. Lotul s-a subţiat, era numeros în trecut dar acum prezentul e jalnic. Vedem dacă putem apela la Cardoso, dacă va face antrenament acum pentru că el nu s-a mai antrenat de câteva zile. A suferit o leziune urâtă şi a fost cusut. Nu ştiu nici Martinovic dacă va putea face antrenament pentru că e la ecograf şi trebuie să vedem ce are.” Pe lângă aceste probleme medicale, Cârţu nu a putut preciza azi dacă se va baza pe Păcurar care urma să aibă o discuţie cu conducerea clubului. Între timp fiind exclus din lot şi Ilie Iordache: „Nu ştiu care e situaţia lui Păcurar acum, el trebuie să-şi discute situaţia cu conducerea. Cert e că Ilie Iordache nu mai face parte din lot. La situaţia care este la echipă abia în această seară pot definitiva lotul. Pentru că acum am făcut doar o dezobosire.”
Programul echipei Pandurii din această săptămână este considerat a fi unul foarte greu dar care era cunoscut deja de mai mult timp: „Se ştia că e o săptămână de foc de când am văzut programul şi ştiam că sunt importante meciurile cu Steaua, Mediaş, Otopeni, FC Argeş, Buzău. Toate meciurile din acest retur se anunţau importante, poate alţii le-au subapreciat dar eu nu. Niciodată. Eu şi cu regizorii şi scenariştii de aici nu le-am minimalizat importanţa, poate doar alţii au minimalizat programul.”
Despre adversarul de azi, Steaua, Sorin Cârţu a declarat că problemele de lot pe care le au nu îi vor afecta prea mult: „Nu ştiu eu ce moral are Steaua, au şi ei probleme de lot. Dar ei tot timpul au probleme însă tot bine le e cu toate aceste probleme. Nu punem în balanţă Steaua cu Pandurii la capitolul probleme de lot. Şi acum încercăm să abordăm meciul cu Steaua la victorie nu o să ne dăm la o parte. Aş încerca 100 % să garantez, dar de fapt nici nu mai sunt sigur, nu bag mâna în foc. Nu mai vorbesc eu acum, mă luase gura pe dinainte, noi încercăm dar cât e procentul acum nu mai ştiu.” 
Jocul cu Steaua este programat de la ora 21:00, intrarea în stadion fiind permisă de la ora 18:30. 


Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: