Competiţie sportivă pentru persoanele cu handicap

Aproximativ 50 de persoane cu handicap vor participa, astăzi, la o competiţie sportivă. Câştigătorii vor fi premiaţi cu cadouri ce provin din marfa confiscată a Direcţiei Finanţelor Publice Gorj.

Întrecerile vor avea loc la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni şi vor consta în diferite probe: atletism (cu căruciorul sau pe jos), aruncarea cercului, tenis de masă, şah şi table. Concurenţii sunt persoane cu handicap, mental şi fizic, atât din centrele din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială cât neinstituţionalizaţi. Vor fi premiate 15 persoane, câştigătorii primelor trei locuri de la toate cele cinci probe. Toţi participanţii vor primi diplome şi cadouri ce constând în articole sportive, îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale pentru igiena personală şi dulciuri. De asemenea, vor putea servi şi masa de prânz.

Klara Şerbănoaica, director executiv adjunct la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, a declarat că participanţii aşteaptă cu nerăbdare această competiţie.  „Ajunsă la a patra ediţie, competiţia sportivă de la Suseni a devenit o tradiţie pentru persoanele cu handicap. La aceste întreceri vor fi angrenate persoane cu toate tipurile de handicap: cei cu handicap mental vor participa la atletism, cei care nu se pot deplasa vor alerga cu cărucioarele, iar nevăzătorii şi persoanele cu handicap auditiv vor juca table şi şah cu piese speciale”. Şerbănoaica a mai precizat: „Cadourile oferite participanţilor au fost obţinute din sponsorizări. O parte din articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte reprezintă marfa confiscată de Direcţia Generală de Finanţe Gorj”. Această  competiţie are ca scop atât integrarea, socializarea persoanele cu handicap cât şi dezvoltarea relaţiilor socio-umane. De asemenea, evenimentele de acest gen îşi propun să sensibilizeze societatea civilă asupra problemelor existenţiale ale persoanelor cu dizabilităţi.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: