Complexul Energetic Rovinari îi face plângere penală lui Ciurel

Preşedintele Consiliului de Administraţie al CE Rovinari, Marcel Hoară, a anunţat că va depune astăzi plângere penală împotriva fostului director general Laurenţiu Ciurel, care a lăsat complexul fără bani de investiţii pe următorii trei ani.

Potrivit plângerii penale, Laurenţiu Ciurel a încheiat în perioada 2007-2008 contracte comerciale de mii de miliarde de lei vechi, pentru care nu avea acoperire ca surse de finanţare. Complexul Energetic Rovinari este nevoit să îşi onoreze contractele şi după plecarea lui Ciurel din funcţie, astfel că s-a văzut obligat să nu angajeze noi investiţii în 2009. Din estimările făcute de complexul energetic rezultă însă că investiţiile noi vor fi blocate şi în următorii doi ani, deoarece toate sursele de investiţii atrase în perioada 2009-2011 vor fi folosite pentru plata lucrărilor contractate de Ciurel.

„În fapt, în perioada anilor 2007 - 2008, îndeplinind funcţia de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, în calitatea deţinută a încheiat mai multe contracte comerciale pentru care la data intrării în vigoare a acestora nu au existat surse de finanţare care să acopere plata execuţiei lucrărilor efectuate. Faţă de această situaţie vă solicităm a dispune demersurile legale în vederea investigării săvârşirii faptei prezentată mai sus”, se arată în plângerea penală semnată de Marcel Hoară, care va fi înaintată Poliţiei.

Trei ani vor fi plătite oalele sparte de Ciurel

În anul 2008, Laurenţiu Ciurel a semnat contracte pentru realizarea unor investiţii de peste 3.100 miliarde lei vechi, în condiţiile în care mai avea în derulare contracte încheiate tot de el în anul anterior de peste 4.270 de miliarde din anul precedent. Deci avea în derulare contracte de peste 7.370 de miliarde de lei, în condiţiile în care avea fonduri pentru investiţii de numai 1.574 de miliarde de lei vechi. Ei bine, a rezultat cu deficit de peste 5.800 de miliarde de lei, investiţii începute de Ciurel fără să aibă nicio sursă de finanţare, pe care trebuie să le achite cei care i-au urmat în funcţie.

În 2009, CE Rovinari a încheiat contracte de investiţii în valoare de doar 14 miliarde de lei vechi, iar pentru 2010 şi-a propus contracte de doar de 215 miliarde de lei vechi. Chiar şi în aceste condiţii de economii drastice, CE Rovinari va intra în anul 2011 cu un deficit de 1.570 de miliarde de lei la bugetul de investiţii. Cel mai probabil, abia în 2012 lucrurile vor intra în normal, în sensul că lucrările contractate de Ciurel în 2007-2008 vor fi achitate şi se vor putea începe alte investiţii.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: