Huidu va da în judecată Primăria Târgu Jiu

Omul de afaceri Dumitru Huidu va acţiona în instanţă Primăria Târgu Jiu pentru că nu a eliberat terenul destinat construirii unei parcări supraterane în zona Pieţei Centrale, chiar dacă aşa a fost înţelegerea. Huidu spune că din acest motiv a solicitat autorităţilor prelungirea perioadă de graţie cu un an, însă consilierii locali au aprobat decât o prelungire cu încă 6 luni. Acesta va cere autorităţilor despăgubiri materiale.

Omul de afaceri nu înţelege de ce primăria refuză să-l sprijine în condiţiile în care investiţia pe care vrea să o facă la Piaţa Centrală se ridică la 8 milioane de euro.  Printr-o hotărâre de Consiliu Local, municipalitatea s-a angajat să desfiinţeze fosta centrală termică din spatele Halei de Carne până la data de 31 ianuarie.

Huidu: Voi face 20% din parcare cu despăgubirea de la primărie

Cunoscutul om de afaceri, Dumitru Huidu, va da primăria în judecată din cauză că nu i-a aprobat prelungirea perioadei de graţie cu un an. Huidu consideră că termenul de 6 luni aprobat de consilierii locali, în şedinţa de marţi, este prea puţin pentru că terenul nu a fost eliberat nici până în prezent, deşi primul certificat de urbanism era obţinut în 2008. „Atâta timp cât noi nu am încălcat nici măcar o virgulă din contract nu au motive să tergiverseze lucrurile. Îi voi acţiona în instanţă şi voi realiza 15-20% din parcare pe banii primăriei pentru că voi cere compensare. Terenul nu a fost eliberat nici până în momentul de faţă, iar peste 6 luni va trebui să le plătesc lunar o taxă de concesiune de aproximativ 8000 de euro în condiţiile în care mai pierd două-trei luni până să mă apuc de lucrări. Am cerut anul pe care îl am stipulat în contract”, a declarat Dumitru Huidu.

31 ianuarie, termen limită de desfiinţare a centralei

La ultimele întâlniri, primăria s-a angajat să desfiinţeze centrala termică din spatele Halei de Carne până la data de 31 ianuarie. „Oricât s-ar strădui eliberarea terenului va dura cel puţin două-trei luni. Nici măcar în martie nu voi putea să încep lucrările”, contrazice âHuidu. În referatul întocmit de reprezentanţii primăriei pentru şedinţa Consiliului Local din data de 26 ianuarie se menţionează: “De la data semnării contractului şi până în prezent concesionarul a trimis mai multe adrese Primăriei Târgu Jiu legate de faptul că terenul ce face obiectul contractului de concesionare nu a fost eliberat în totalitate de construcţii. Iniţial, desfiinţarea fostelor tarabe a fost amânată la înţelegere cu concesionarul însă ulterior nu a mai recunoscut acest lucru. Ezitarea de care au dat dovadă reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu în desfiinţarea în totalitate a construcţiilor a fost determinată de lipsa garanţiilor că obiectul pentru care a fost realizată concesionarea va fi realizat…Un alt element de risc îl reprezintă faptul că Primăria Târgu Jiu şi DSC încasau lunar suma de 20000 lei drept chirie, sume ce nu vor mai putea fi recuperate în situaţia în care nu se va mai realiza investiţia”.    

Huidu are finanţare

Valoarea parcării supraterane şi a spaţiilor comerciale ce urmează să fie construite în Piaţa Centrală se ridică la suma 8 milioane de euro. „În  momentul de faţă există 3 finanţatori: din Germania, Israel şi un arab, proprietarul unei mari firme din Bucureşti”, a menţionat Dumitru Huidu. Primul certificat de urbanism în vederea construirii unei parcării supraterane cu spaţii comerciale a fost obţinut la data de 28 mai 2008, a expirat, după care a fost obţinut din nou la data de 4 iunie 2009. “În luna iunie a acestui an expiră şi acest certificat de urbanism, beneficiarul trebuind să-şi depună documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie. După eliberarea acesteia vor trebui începute lucrările”, a declarat Ermina Pasăre, şeful Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: