Prefectul Andrei a fost premiat de un personaj certat cu legea

Prefectul de Gorj Liviu Andrei a primit vinerea trecută o diplomă de excelenţă din partea unei organizaţii neguvernamentale. Ceremonia a avut loc în prezenţa şefului Poliţiei, Viorel Caragea, care nu l-a informat pe prefect despre faptul că a fost premiat de o persoană trimisă în judecată în decembrie 2009 de procurorii anticorupţie pentru două acuzaţii de trafic de influenţă.

Liviu Andrei a aflat ieri cu surprindere că Grigore Ioan Prodan, comisarul general al Comisariatului pentru Societate Civilă, care i-a acordat vineri o diplomă de excelenţă, este trimis în judecată de Departamentul Naţional Anticorupţie pentru trafic de influenţă. „Eu am ştiut că primesc o diplomă din partea unei organizaţii neguvernamentale, habar nu am avut că vine acest personaj şi cine este, ce probleme are”, a declarat ieri Liviu Andrei.

Prefectul recunoaşte că nu ştia cine este Prodan, dar spune că i s-a părut iniţial că vine cu intenţii bune: „Datoria mea este să primesc pe oricine. Eu am înţeles din discuţia cu el că este un om bun, care vrea să facă bine societăţii. Aflu acum de la dumneavoastră că este trimis în judecată, dar asta nu înseamnă nimic. Dacă nu este condamnat, care e problema- În ziua de azi, oricine vrea să facă ceva se poate trezi cu genul acesta de probleme”.

„Caragea nu avea de unde să ştie”

Ceremonia în care prefectul a fost distins cu o diplomă de excelenţă a fost publică şi s-a desfăşurat în prezenţa şefului IPJ Gorj, Viorel Caragea, care n-a avut habar că asculta cu respect discursurile unui presupus infractor.

Prefectul de Gorj spune ca n-a primit nicio informaţie cu privire la Grigore Prodan, deşi SRI ar fi trebuit să–l informeze. „Şeful Poliţiei nu avea nicio treabă să mă informeze, nu avea el de unde să ştie. SRI-ul trebuia să îmi spună, probabil că ştiau ei ceva, că a venit şeful Serviciului Român de Informaţii de dimineaţă la mine, dar nu am avut timp să îl primesc în audienţă”.

Într-un final, Liviu Andrei a recunoscut că i s-a părut ceva dubios la Prodan, pentru că prea îl lăuda mult: „Prea nu înceta cu laudele şi mai avea şi tot felul de inele pe mâini, cu nişte romburi pe ele. Nasul meu de copoi a simţit ceva”.

Într-adevăr, Prodan nu a încetat cu laudele şi i-a spus prefectului că intenţionează să îi înmâneze la finalul acestui an şi o diplomă pentru „Prefectul anului 2010”.

Trimis în judecată

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată pe Grigore Prodan sub acuzaţia de trafic de influenţă în formă continuată. Prodan este acuzat că s-a folosit de funcţia de comisar general al Comisariatului pentru Societatea Civilă şi a pretins 45 de mii de euro şi un autoturism de lux ca să ajute la punerea în libertate a doi infractori.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: