Comuna Albeni îşi face stemă

Comuna Albeni va avea propria stemă în cel mult o lună de zile. Autorităţile locale au căzut de acord asupra unei embleme reprezentative pentru comună. Pe siglă vor exista imaginea braţului lui Magheru, simbol al forţei, şi ca semn de creştinătate, un element de unicitate care se găseşte pe ruina unei biserici din localitate.

Comuna Albeni va avea o stemă proprie, cu elemente reprezentative legate de istoria localităţii. Până acum s-a efectuat documentaţia premergătoare, iar în momentul de faţă se aşteaptă avizele necesare. Autorităţile locale speră ca în cel mult o lună să fie adoptată o hotărâre a Guvernului care să aprobe stema localităţii.

Elementele principale ale acesteia vor fi braţul lui Magheru, simbol al forţei şi un semn al creştinătăţii, element de unicitate existent şi în prezent pe ruina unei biserici, cunoscută de localnici ca „biserica lui Mihai Viteazul”. Imprimarea propriu – zisă a stemei va fi realizată după obţinerea tuturor aprobărilor necesare. „Am conceput stema localităţii şi urmează ca această să devină oficială în foarte scurt timp. Aşteptăm o hotărâre de Guvern în acest sens. Sigla comunei va reprezenta braţul lui Magheru cu sabia, întrucât acesta a fost de origine din Albeni. Avem chiar şi Dealul Magherului. De asemenea, pe stemă va exista şi un semn al creştinătăţii, un element de unicitate existent pe ruina unei biserici pe care intenţionăm să o restaurăm”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul comunei Albeni. Toate înscrisurile oficiale ale comunei vor purta stema.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: