Comuna Bolboşi în beznă totală. Vezi de ce!

Toate cele 7 sate arondate comunei Bolboşi au fost lăsate pe timp de noapte în beznă totală. Asta pentru că furnizorul de energie electrică a oprit curentul din cauza faptului că autorităţile locale nu au achitat ultima factură pentru iluminatul public, în valoare de circa 12 mii lei. Localnicii spun că astfel de situaţii se întâmplă frecvent.

Autorităţile locale din Bolboşi spun că nu au reuşit să plătească la timp factura pentru energia consumată cu iluminatul public în luna precedentă din lipsa fondurilor, prioritare la plată fiind datoriile învechite. Preţ de câteva zile, cei peste 3000 de cetăţeni ai comunei au trebuit să meargă pe stradă noaptea în beznă din cauza faptului că a fost oprit iluminatul public de către furnizor. Problema s-a rezolvat ieri, dă asigurări primarul comunei, Gheorghe Bilea. „Am avut două zile probleme, dar s-a rezolvat. Restanţa era pe o lună însă a venit regularizarea şi am avut de plată mai mult. Problema este că nu avem bani suficienţi să plătim şi arieratele şi facturile la utilităţi. Cotele alocate sunt insuficiente. Nu avem ce face, renunţăm la orice pentru că iluminatul trebuie să funcţioneze”, a spus primarul.

Cetăţenii din comună spun că frecvent se întâmplă să nu funcţioneze iluminatul stradal. „Se întâmplă foarte des să nu fie lumină pe stradă. Este greu în condiţiile astea, pentru că satul este amplasat între păduri. Ar putea să profite cei care fură, mai ales de pe calea ferată”, a spus Claudiu Şolea, din satul Igirosu.

Autorităţile locale din Bolboşi nu au achitat nici factura pentru telefonia fixă de la primărie. În acest caz au reuşit să obţină o amânare la plata restanţelor.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: