Comuna Borăscu are strategie, mai are nevoie de bani

Autoritățile locale din comuna Borăscu au realizat strategia de dezvoltare a localității în perioada 2014-2020. Unul dintre cele mai importante proiecte este cel pentru modernizarea a 10 kilometri de drumuri comunale, pentru care primarul Constantin Țucu așteaptă finanțare și sprijin de la Consiliul Județean de aproximativ cinci ani. Edilul speră ca anul acesta să înceapă lucrările și să obțină finanțări și pentru alte investiții importante în localitate.

Primarul din comuna Borăscu a stabilit un plan de investiții pentru dezvoltarea localității pe care o conduce și pe care și-a propus să-l realizeze până în 2020. În primul rând edilul are în plan pentru 2014 modernizarea drumurilor comunale pentru care a depus proiect încă de acum cinci ani și speră ca anul acesta să primească finanțare. „Sper ca cei de la Consiliul Județean să țină cont și de proiectul meu de asfaltare a 20 kilometri de drumuri comunale. Am făcut proiectul de acum cinci ani și de atunci îl tot reactualizez. Investiția este de aproximativ 8.000.000 de lei și sper ca cei de la Consiliul Județean să aibă anul acesta proiectul în vederea pentru a primi finanțare”, a precizat Constantin Țucu, primarul comunei.

Proiecte în infrastructură

Pe lângă modernizarea acestor drumuri comunale, primarul din Borăscu are și alte proiecte pe care vrea să le realizeze în următorii ani. „Vreau să amenajez blocul care a fost pentru specialiști și care se află în imediata apropiere a primăriei și să fac aici locuințe sociale pentru familiile nevoiașe sau să adăpostesc oamenii în caz de situații de urgență. Vreau să fac sistem de alimentare cu apă și canalizare în toată comuna, construcții culturale, să reabilitez școlile și vreau să ajut și bisericile. Mai mult decât atât, vreau să continui cu amenajarea drumurilor de exploatare agricolă”, a mai spus Constantin Țucu.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: