Comuna cea mai îndepărtată de Târgu Jiu, ocolită de investitori

Primarul din comuna Dănciulești se plânge de faptul că localitatea pe care o conduce nu este în vizorul investitorilor. Acesta a găsit și o explicație, aceea că distanța dintre municipiul Târgu-Jiu și comuna Dănciulești este de aproximativ 130 de kilometri. Deși localitatea gorjeană este la 50 de kilometri distanță de Craiova, primarul Ion Andronescu susține că nu ar da pentru nimic în lume Târgu-Jiul pe Craiova.

Ion Andronescu, primarul din comuna Dănciulești, se plânge de faptul că localitatea este ocolită de investitori. În afară de câțiva localnici care au societăți de alimentație publică, nimeni nu s-a arătata interesat să deschidă la Dănciulești o linie de producție și să creeze câteva locuri de muncă pentru localnicii care din lipsa unui serviciu se ocupă de agricultură. Puținii tineri care sunt în câmpul muncii lucrează în Târgu-Jiu sau Craiova.  Edilul din Dănciulești susține că a fost contactat la un moment dat de două persoane care ar fi vrut să facă în zonă o ferme de capre. „La noi în comună agricultura este de bază. Oamenii din zonă nu au putere financiară să investească într-o firmă de producție și să ofere locuri de muncă. Două persoane m-au contactat. Unul voia să arendeze terenuri de la localnici  pentru o fermă de capre, iar celălalt să concesioneze islazul comunal tot pentru același lucru. Nu s-a concretizat însă nimic”.

Comuna e departe de o zonă urbană

Primarul din Dănciulești dă vina pentru această situație pe distanța mare dintre comună și municipiul Târgu-Jiu. Este vorba de aproximativ 130 de kilometri, dar cu toate astea nu ar vrea să facă parte sub nicio formă din județul Dolj, deși până la Craiova sunt numai 50 de kilometri. „Comuna mea este prea departe de Târgu-Jiu și de aceea nu vin investitori. Este în schimb aproape de Craiova, dar degeaba. În plus de asta nu aș da niciodată Târgu-Jiul pe Craiova din mai multe puncte de vedere”.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: