Comuna din Gorj independentă energetic

Investiție de amploare în comuna gorjeană Bustuchin. Autoritățile au reușit să finalizeze un proiect de anvergură și, astfel, să devină prima comună independentă din punct de vedere energetic. A finalizat un parc fotovoltaic care deja furnizează energie electrică, dar mai are nevoie de un aviz ca să poată livra în Sistemul Energetic Național.

Primarul din comuna Bustuchin a explicat că investiția a fost de peste 360 de mii de dolari și a fost accesată prin Fondul Român pentru Eficienţa Energiei. “Pe lângă investițiile pe care le avem, noi trebuie să încercăm să nu ne oprim nici în această perioadă, de stare de urgență. Eu am băgat parcul fotovoltaic în sistem. Am primit aviz de funcționare, numai că mai sunt anumite etape pentru a lua licență de funcționare, de a livra în Sistemul Energetic Național. Și acești constructori au și ei anumite garanții pe o anumită perioadă”, a declarat primarul Ion Ciocea, la Gorj TV.

Parcul fotovoltaic a fost finalizat şi furnizează energie electrică. 400 de megawatti pe an este capacitatea de producție a parcului fotovoltaic realizat în comuna Bustuchin.

“Banii trebuie returnaţi într-o perioadă de 84 de luni, cu un termen de graţie de 12 luni. Potrivit proiectului, jumătate din producţia de energie electrică a parcului fotovoltaic asigură consumul comunei, iar cealaltă jumătate va fi vândută, iar veniturile rezultate vor asigura plata ratei”, a mai precizat primarul din Bustuchin. 

Vizualizări: 4,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: