Școli la sat, condiții ca la oraș

Tot mai multe școli din mediul rural se modernizează. Regula se aplică și în zone mai greu accesibile. Mulți edili au obținut fonduri europene să reabiliteze clădirile vechi, să construiască altele de la zero și acum se pot mândri că au condiții la standarde europene în școlile din localitățile pe care le conduc. Și elevii din comuna gorjeană Săulești se bucură de unități de învățământ moderne și de o sală de sport spațioasă.

La Săulești, toate școlile și grădinițele funcționează în clădiri modernizate cu bani europeni ori de la Guvern.  „Toate școlile din comună au asigurate, la această oră, toate condițiile pentru desfășurarea în bune condiții a activității școlare. Beneficiază de gaze, apă curentă, canalizare, toalete și centrale termice, condiții în sălile de clasă. Sunt conectate toate la internet, au toate dotările necesare. Au fost mai multe proiecte pentru toate școlile. Au toalete moderne și grădinițele, și școlile. Au fost construite și imobile noi”, a explicat primarul Constantin Drăghici, la Accent TV.

Autoritățile au atras fonduri și să ridice o sală de sport. Drept recompensă, elevii din comună merg la competiții sportive de unde se întorc cu premii. „Am reușit să construiesc o sală de sport, prin Compania Națională de Investiții, cu 150 de locuri în tribună, sală de sport foarte mare. Copiii își desfășoară orele de sport în condiții foarte bune. Directorul școlii este profesor de sport. Băieții din clasele V-VIII au obținut locul I la handbal masculin și sunt sigur că îi voi premia pe parcursul acestui an”, a mai promis primarul.

Vizualizări: 3,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: