Comună din Gorj, terorizată de hoți

O localitate din Gorj a ajuns să fie terorizată de hoți. Vorbim de comuna Slivilești, unde frecvent se înregistrează furturi, iar localnicii au ajuns în culmea disperării. Sorin Bucurescu, primarul din comună, dă vina pentru această situație pe numărul redus de polițiști. Edilul susține că localnicii se plâng la el în loc să ceară ajutorul organelor abilitate.

Localnicii din Slivilești au ajuns în culmea disperării din cauza hoților. Oamenii se plâng primarului că sunt furați noapte de noapte și nimeni nu ia nicio măsură să stopeze acest fenomen care ia amploare în comuna Slivilești. Cel mai afectat pare să fie satul Miculești. „Oamenii vin la mine plângând și îmi spun că nu sunt în siguranță. Că noapte de noapte cineva este victima unui furt. Rămân când fără plug, când fără cazanul de țuică, să nu mai vorbim de păsări, animale și alte lucruri de prin gospodărie. Oamenii ăștia își plâng de milă. Îmi spun mie, dar eu nu am ce să fac pentru ei. Poliția ar trebui să intervină”, a spus Bucurescu.

Polițiștii sunt insuficienți

Primarul din Slivilești dă vina pentru această situație pe numărul redus de polițiști din comună. Sorin Bucurescu nu înțelege cum au fost repartizați polițiștii la comune. „Eu nu înțeleg de ce comuna Dragotești, unde sunt 3 sate sunt 3 polițiști, iar la mine, unde sunt 9 sate am decât doi polițiști și nici ăștia nu stau la post. Unul este liber, iar celălalt își face veacul la poliția Mătăsari. Înainte să fie închise posturile de poliție am avut patru polițiști, iar când s-au redeschis mi-au dat 2. Mașina de poliție stă în garaj. Își bat joc. Oamenii sunt disperați. Nici măcar nu pot să se ducă să facă o plângere la poliție că nu găsesc pe nimeni”, s-a plâns primarul Bucurescu.

Bucurescu a cerut ajutor

Primarul din Slivilești a încercat să găsească soluții și a cerut ajutorul  șefului Poliției din Mătăsari, de la care a primit un răspuns care lasă loc de interpretări. „Nu știu ce să mai fac. Am fost la comandantul din Mătăsari să facă ceva, pentru că nu e posibil ce se întâmplă și a ridicat din umeri. A spus că nu face raport pentru că nu vrea să aibă probleme cu superiorii”, susţine primarul Bucurescu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, în comuna Slivilești nu sunt înregistrate foarte multe furturi.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: