Comuna Godineşti, sub ape

Alertă maximă astăzi în comuna gorjeană Godineşti unde zeci de sinistraţi au fost evacuaţi şi transportaţi la o tabără special amenajată pentru ei. Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, voluntari ai Crucii Roşii dar şi locuitorii comunei au dat o mână de ajutor la amplasarea unui dig din saci de nisip pentru ca râul Tismana să nu afecteze şi alte gospodării.

Comuna Godineşti va trece astăzi prin cel mai impresionant exerciţiu demonstrativ pus la cale de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj împreună cu Serviciul de Gospodărire a Apelor, Crucea Roşie, Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Exerciţiul constă în alertarea comunei cu emiterea unui cod galben încă de ieri urmând ca astăzi să fie emis un cod portocaliu de inundaţii pe râul Tismana, exact în dreptul comunei Godineşti. În cele din urmă se va ajunge la un cod roşu de alertă fiind luate toate măsurile ce se impun. „Este vorba de o aplicaţie ISU <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Godineşti, ieri de dimineaţă ne-au emis o avertizare meteorologică cod galben, am luat măsurile impuse, urmând ca astăzi să fie emisă o avertizare cod portocaliu. În situaţia asta vom convoca comitetul local pentru situaţii de urgenţă, se va asigura permanenţă la primărie, se verifică sistemul de alarmare şi pregătirea materialelor de intervenţie pentru că sigur se va ajunge la cod roşu pe râul Tismana”, a declarat Gheorghe Corbeanu, primarul din Godineşti.

Exerciţiul va fi atât de real încât primăria a pregătit şi un tractor cu remorcă pentru evacuarea sinistraţilor şi transportarea lor într-o tabără special amenajată. „Împreună cu voluntarii de la Crucea Roşie şi cei din comună vom face un dig din saci de nisip, exact ca în realitate”, a adăugat primarul Gheorghe Corbeanu.

Premergător acţiunii de la Godineşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj va convoca astăzi, începând cu ora 8.45, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru prezentarea exerciţiului ce va avea loc la Godineşti.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: