Comuna în care 90% din localnici nu au acte de proprietate

Autorităţile locale din comuna gorjeană Muşeteşti au probleme la acordarea titlurilor de propritate. În acest moment, numai 10% din cetăţenii localităţii au acte. Primarul speră că odată cu cadastrarea în comună se va rezolva şi această problemă

Problema fondului funciar pare să le dea mari bătăi de cap autorităţilor locale din Muşeteşti.

În prezent, numărul celor care deţin titluri de proprietate este foarte mic. "Avem probleme mari pe legile fondului funciar, pentru că la noi în comună nu s-au dat titluri de proprietate. Cred că numai 10% din ceteţeni au acte. Sunt cereri făcute şi din 1990 pentru eliberarea titlurilor pe legea 18, legea 10, legea 247. Găsim şi persoane care nu au fost validate. Noi am început să mai dăm titluri treptat. Anul trecut am emis 100 astfel de acte", a precizat Cosmin Băban, primarul din Muşeteşti.

Anul acesta a început şi cadastrarea gratuită a localităţii Muşeteşti. "Acum ne-am apucat să facem şi cadastru în comună. Din ce am discutat cu cei de la OCPI, avem promisiuni că o să rezolvăm această problemă. Nu ştim cum de s-a ajuns aici. Nu a fost nici personal la primărie suficient, nu s-a vrut, s-a amânat. Cauzele sunt multe, important e că ne-am apucat de această problemă care trebuie rezolvată", a mai spus primarul din Muşeteşti.

Autorităţile locale din Muşeteşti au prezentat cetăţenilor problema în cadrul şedinţelor organizate pe sate, iar oamenii s-au arătat înţelegători şi dispuşi să colaboreze.

Vizualizări: 4,908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: