Nu sunt în stare să facă un pod de 12 ani

Ieșirea din Gorj spre Petroșani este blocată de ani buni pentru mașinile de tonaj mare, din cauză că pe podul de la Lainici sunt restricții de tonaj. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, spune că este delăsare în Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în privința noului pod de la Lainici.

”Funcționarul care gestionează procedura de achiziție, neavând legătură cu Gorjul, tratează într-un mod lent această procedură! Este o realitate, neimplicarea duce la anularea acelei proceduri de licitație”, a spus Cosmin Popescu la Radio Infinit. Acesta spune că le-a propus celor de la București să predea podul fie către Primăria Bumbești-Jiu, fie către Consiliul Județean.

Podul de la Lainici tine marii transportatori la distanta de judetul Gorj. În momentul de față, este impusă o restricție de tonaj de sub 30 de tone.

Realizarea unui nou pod este estimată la 22 de milioane de lei. Pe vechiul pod sunt restricții de circulație de 12 ani, timp în care au fost o grămadă de promisiuni și chiar alocări de fonduri și licitații nefinalizate.

Vizualizări: 5,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: