Comuna în care hoţii îşi fac de cap. Motivul: polițiștii sunt în concedii de paternitate!

Că sunt mămici sau tătici, agenții de la postul de poliție din Ciuperceni și-au luat concediile la care le dă dreptul legislația și au rămas acasă pentru a-și crește copii. Barza a venit până acum la 3 din cei 4 agenți ai postului amintit, o polițistă devenind mămică, în timp ce doi colegi de-ai acesteia sunt mândri că au copii de aceeași vârstă. Sătenii se bucură și ei de motivele de fericire pe care le au oamenii legii, numai că nu uită că zilele trecute hoții au spart casa secretarului de stat Doru Vișan.

Demnitarul din Ministerul Energiei nu e pentru prima dată călcat de hoți și nici localnicii nu au fost scutiți de vizitele acestora, Inspectoratul Județean dând asigurări că face tot ce e posibil atât pentru a suplimenta numărul de agenți, cât și să îi găsească pe cei care au comis furturi pe raza localității.

La postul de poliție din Ciuperceni nici poartă nu mai există, după cum remarcă, hâtru, un localnic din zonă. Sediul e o casă veche, neîngrijită, care, pe vremuri, era înconjurată de pomi și verdeață. Acum clădirea arată neîngrijit, ca multe altele din mediul rural, dar asta contează mai puțin atâta timp cât pe aici își mai face veacul un singur agent care e și el pe teren cât e ziua de mare. Marți la prânz era așteptat de o vecină a lui Doru Vișan care fusese chemată pentru audieri. Femeia spune că nu se mai simte în siguranță atâta timp cât hoții au dat atacul la casa secretarului de stat în condițiile în care în gospodăria lui Vișan stau cinci câini. „Domnul polițist mi-a spus să vin la 13.00 să dau declarație, să spun ce știu că eu sunt vecină cu dl. Vișan. Ce să știu eu? Nu știu ce să spun. Dumnealui are cinci câini în curte și tot au intrat hoții. Eu am unul, ce să mai zic atunci? Sunt singură și normal că mi-e teamă, mai ales în condițiile astea”, a spus femeia.

„Stau lângă Poliție, dar hoții tot m-au atacat”

O vecină a postului de poliție a rămas uimită când a aflat că agenții au intrat în concedii maternale sau parentale. Niciunul dintre ei nu a reușit să dea de urma hoților care i-au intrat în gospodărie și nici în casa unei vecine din care a dispărut un cazan de țuică. „Strig la câine, la vecini, dacă o fi să fie ceva. Ce să fac? Stau lângă Poliție, dar hoții tot m-au atacat. Mi-au intrat în curte și au luat materiale, iar când l-am chemat pe polițist m-a întrebat dacă am vreo bănuială. Păi, eu să spun cine a furat? El a zis că nu se vede nicio urmă și că nu are ce face. La vecina de peste stradă eram noi aici, acasă, și tot au intrat hoții și au luat cazanul și nu au mai fost prinși”, spune femeia.

Sfatul primarului: vigilență maximă

Primarul Dumitru Tăloi nu are o Poliție Locală în comună la care să apeleze în caz de nevoie, iar acum constată că nici agenții nu mai sunt atât de mulți pe cât știa el la început de mandat. Tocmai de aceea le-a recomandat consătenilor săi să fie mai vigilenți pentru că mai ales noaptea sau în timpul week-end-ului, postul de poliție e gol. Agenții care ar munci în turele respective ar trebui plătiți dublu, dar cum Ministerul de Interne se plânge mereu de lipsa fondurilor, e clar că nici bani pentru plata la dublu nu există.

„De când s-au înființat secțiile de poliție cred că e cea mai proastă organizare pentru că lucrează doi oameni, în schimburi, care trebuie să acopere 5 localități. E vorba de Peștișani, Bălești, Telești, Câlnic și Ciuperceni. În plus, au mașinile de 8-9 ani, fără aer condiționat, i-am văzut vara, vai de ei pe căldurile alea. Au dreptul la concediu maternal, să şi-l ia, dar să asigure numărul de personal suficient. Cetățenii prin comună vor trebui să fie mult mai atenți, le-am și spus că în perioada asta trebuie un pic mai multă atenție pentru că e situația care este. Probleme majore nu sunt, chiar dacă a fost furtul acela de săptămâna trecută”, a spus primarul.

Replica IPJ Gorj

IPJ Gorj a dat asigurări însă prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Andrei Lazăr, că numărul de polițiști din comună poate fi oricând suplimentat pentru a face față unor eventuale probleme. Deocamdată însă localitatea nu se confruntă cu un „fenomen infracțional” și, ca atare, Ciuperceniul nu apare cu vreo problemă la capitolul personal. Singura problemă rămâne găsirea hoților care i-au spart casa lui Doru Vișan și au furat de acolo ce au dorit, fără să fie deranjați de cineva în uniformă și cu caschetă, care, eventual, să fi și patrulat prin sat în timpul nopții.

Vizualizări: 6,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: