Comuna Logreşti joacă „Hora din Străbuni”

Comuna Târgu Logreşti îmbracă straie de sărbătoare, joi, 6 august. Autorităţile locale organizează şi anul acesta unul dintre cele mai mari bâlciuri anuale, în comuna Logreşti fiind aşteptaţi renumiţi interpreţi de muzică populară, dar şi formaţii de dansuri populare de pe Valea Amaradiei, Valea Gilortului şi Valea Olteţului. Primarul localităţii, Ion Băluţă, a alocat 15.000 de lei pentru organizarea festivităţilor şi a unui foc de artificii.

Dublă sărbătoare joi, 6 august, în comuna gorjeană Logreşti. Primăria organizează cea de-a V-a ediţia a Festivalului „Hora din Străbuni”, ocazie cu care pe scena amenajată în satul Măru vor urca nume mari ale muzicii populare. Odată cu festivalul, în localitate se desfăşoară şi unul dintre cele mai mari bâlciuri anuale. „Începând de astăzi comuna Logreşti intră în sărbătoare. Pe raza comunei Logreşti există vestitul târg de animale pe lângă care funcţionează şi un bâlci, bâlci care are loc pe 6 august, când are loc şi o sărbătoare religioasă, Obrejenia sau Schimbarea la Faţă a Domnului. Ne-am gândit să profităm de această sărbătoare şi să mai descreţim frunţile cetăţenilor care ne-au ales”, a spus primarul comunei Logreşti, Ion Băluţă.

Festivalul „Hora din Străbuni” reuneşte anual zeci de participanţi de pe Valea Amaradiei, Gilortului şi Olteţului, fiind deja tradiţie pentru cetăţenii comunei. „Festivalul se numeşte „Hora din Străbuni”, avându-se în vedere că localitatea Logreşti face parte din comunele cu tradiţii legate de hore, cu ani în urmă se făceau acele hore săteşti duminica, este şi o zonă în care avem formaţii de lăutari. Festivalul este la a cincia ediţie, avem în jur de 12 formaţii de dansuri populare aparţinând comunelor de pe Valea Amaradiei, Valea Gilortului şi Olteţului, în jur de 320 de copii care vor concura pentru un loc în concurs”, a spus Ion Băluţă, primarul din Logreşti.

Program

Autorităţile locale vor da startul la distracţie începând cu ora 14.00, când pe scena festivalului vor fi concurenţii şi formaţiile de dansuri populare. Primăria a pregătit şi o surpriză pentru participanţi, un nume sonor al muzicii populare va susţine un recital. „Tiribombele şi spaţiile de joacă pentru copii au fost montate, comercianţii au venit să-şi ocupe câte un loc. La ora 12 are loc preselecţia festivalului, la ora 14 deschidem festivalul, concursul va dura până la ora 18 când vor fi decernate şi premiile. După ora 18 pe scena din bâlciul din satul Măru îşi va face apariţia Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”. Cu spectacolul oferit îşi va face apariţia şi un solist consacrat al muzicii populare româneşti”, a spus Ion Băluţă.

Focul de artificii de la ora 22 va încheia seara însă cetăţenii vor putea petrece în continuare la terasele cu mici şi bere ce vor fi amenajate în comună.

Vizualizări: 353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: