Moşoiu nu mai este primar la Drăguţeşti

Instituția Prefectului Gorj a emis miercuri, 29 iulie 2015, ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Drăguțești. Ordinul de încetare a mandatului are la bază condamnarea cu suspendare primită în instanţă de Vasile Moșoiu, spun autoritățile județene. Atribuțiile fostului primar Moșoiu vor fi preluate de viceprimarul liberal Irinel Ungureanu. Vasile Moșoiu nu a luat act de încetarea mandatului, acesta petrecându-și concediul de odihnă în afara granițelor țării.

Subprefectul județului Gorj, Sorin Arjoca, a declarat ieri că Instituția Prefectului a emis miercuri ordinul de încetare a mandatului de primar la primăria Drăguțești. Arjoca a spus că decizia vine după ce primarul Vasile Moșoiu a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. „Miercuri, 29 iulie 2015, a fost emis ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului primarului din comuna Drăguțești ca urmare a unei condamnări pe care a suferit-o, chiar dacă aceasta este cu suspendare. De drept, viceprimarul va ține locul primarului Moșoiu, el va prelua atribuțiile primarului. Legea spune că pot fi organizate alegeri anticipate, dar nu cu șase luni înainte de data publicată a alegerilor locale care vor fi în mai, anul viitor”, a spus Sorin Arjoca, subprefectul județului Gorj.

Ungureanu: Este o surpriză

Recent întors dintr-un concediu medical, vicele de la Drăguțești, Irinel Ungureanu, a fost luat prin surprindere de decizia Prefecturii. Acesta spune că va organiza luni o ședință a Consiliului Local pentru a aduce la cunoștință schimbarea din primărie. ”Este o surpriză, o să fac o ședință, o să anunț Consiliul Local, trebuie să continui ce a început domnul primar, să fac o analiză la nivel de instituție pentru ca localnicii să nu simtă situația asta negativă. Eu sunt membru PNL, am făcut echipă cu domnul primar și trebuie să ducem proiectele la bun sfârșit. Nu știu dacă voi candida anul viitor, o să mă consult cu consilierii să vedem care este cel mai bun”, a spus Irinel Ungureanu, viceprimarul din Drăguțești.  Potrivit acestuia, fostul primar Vasile Moșoiu se află în prezent în concediu de odihnă în afara granițelor.

Ce spun liberalii

La partid, încetarea mandatului lui Moşoiu a fost primită cu regret, dar este sigur că el nu va mai fi pe lista PNL la alegerile locale. Dan Vîlceanu, copreședintele PNL Gorj, a anunţat ştirea de ultimă oră în conferinţa de presă însă punctul său de vedere a fost surprinzător pentru cei care i-au urmărit discursul privind respectarea statutului partidului şi curăţirea partidului. „Înţeleg că domnul prefect a semnat ordinul de încetare a mandatului domnului Moşoiu. O spun cu regret pentru că e un primar bun. Îmi doresc ca domnul Moşoiu să rămână lângă partid şi-mi doresc ca domnul Moşoiu să candideze la alegerile locale din 2016“, a declarat Vîlceanu.

A intervenit şi senatorul Tudor Barbu, copreşedinte PNL Gorj, care a declarat că Moşoiu nu va mai fi candidat al PNL la alegerile locale. ”Este complicat ca domnul Moşoiu să candideze. Regulamentul jocului la liberali nu permite că dacă eşti implicat într-un proces penal să fii candidat. Este un om deosebit dar astea sunt regulile partidului. Dan Vîlceanu îşi manifesta o părere de rău şi o dorinţă, sincer, nu cred că situaţia dlui Moşoiu se va limpezi până la alegeri şi nu cred că va fi pe listă“, a susţinut Tudor Barbu.

Vizualizări: 325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: