Comuna Stăneşti nu are microbuz şcolar

Elevii din localitatea Stăneşti ajung la unităţile de învăţământ cu microbuzele unei firme de transport. La Stăneşti nu există nici un microbuz şcolar, deşi şi aici au fost comasate şcoli.

Primarul Vasile Pîrvulescu spune că, din anul 2000, Consiliul Local Stăneşti suportă cheltuielile de transport al elevilor. Primarul spune că a făcut nenumărate solicitări pentru  un microbuz şcolar, pentru că în localitate sunt sate izolate de munte. „Noi nu avem microbuze, noi asigurăm transportul din 2000 cu o firmă care transportă elevii. Am făcut solicitare pentru un microbuz şcolar în fiecare an, mai puţin anul acesta. Avem satele izolate, Vălar, Pârvuleşti, sate izolate de munte Bălan, Căleşti, Măzăroiu, Obreja, unde copiii merg la şase km şi ceva la şcoală'', spune primarul de la Stăneşti.

Într-una dintre unităţile de învăţământ care a fost desfiinţată a fost organizat un punct Salvamont, care este aproape finalizat. „Şcoala de la Curpen a fost comasată cu cea de la Stăneşti, clasele 5-8, am avut şi două unităţi care s-au desfiinţat. Şcoala Vălari şi Şcoala de la Vaideei s-au desfiinţat. La Şcoala de la Vaideei, cu aprobarea Consiliului Local, am transformat-o în punct Salvamont, şi acum este aproape finalizat, că altfel se dărâma şcoala”, a adăugat Vasile Pîrvulescu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: