Comuna Turburea va avea liceu începând cu anul şcolar viitor

Începând cu anul şcolar 2013-2014 elevii din Turburea, dar şi din zonele învecinate, vor putea face cursurile liceale cât mai aproape de casă. Agenţia Română a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) a dat avizul pentru ca începând de anul şcolar viitor la Turburea să fie înfiinţată o clasă de liceu.

Autorităţile locale din Turburea au solicitat autorizare pentru înfiinţarea unui liceu la Turburea. Clădirea există deja şi era folosită anterior pe post de Şcoală de Artă şi Meserii. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj vede cu ochi buni înfiinţarea unui liceu la Turburea, dat fiind faptul că elevii erau nevoiţi să studieze la şcoală din judeţul vecin. „Cei de la Turburea vor să ia autorizaţie pentru înfiinţarea unui liceu, acolo a fost şcoală de arte şi meserii şi îndeplinesc condiţiile pentru a şcolariza elevi de liceu. Până la urmă e mai bine, pentru că părinţii n-au bani să-i trimită la Târgu Jiu şi mergeau toţi copiii din zonă la Filiaşi. E bine că rămân copiii în Gorj. Dacă au luat autorizaţia pot şcolariza elevii de liceu, nu le mai trebuie nimic”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Elevii comunelor învecinate, atraşi la Turburea

Noua unitate de învăţământ preuniversitar se va numi Liceul Tehnologic Turburea. Autorităţile locale spun că au primit avizul din partea ARACIP pentru înfiinţarea unei clase, începând chiar cu anul şcolar viitor. „S-a aprobat o clasă de liceu, deja s-a intrat în linie dreaptă. Şcoală avem, avem tot ce ne trebuie, probabil va fi nevoie de anumite cadre didactice. Clădirea am făcut-o cu fonduri de la Banca Mondială în valoare de 60 de miliarde lei vechi, e o şcoală modernă, eu zic că e unicat în Oltenia. În clasă vor studia circa 25-30 de elevi din Turburea. Problema asta a fost, elevii din Săuleşti, Vladimir, Aninoasa, Turburea, Floreşti se duceau ori la Filiaşi, ori la Cărbuneşti. Acasă e cu totul diferit, părinţii nu vor avea cheltuieli şi elevii vor fi sub ochii lor”, a precizat Ion Bîrcă, primarul din Turburea.

Autorităţile locale din Turburea mai spun că, vor solicita avizarea şi altor clase dacă vor exista solicitări din partea părinţilor.

AUTORIZĂRI

Mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar din Gorj au solicitat la ARACIP acreditarea unor noi specializări. „Anual, unităţile şcolare care vor să-şi schimbe profilul sau să înfiinţeze noi specializări au nevoie de autorizarea din partea Agenţiei. La noi sunt astfel de situaţii la Rovinari, la Liceul Nr.2, la Sadu, la Liceul „Traian Vuia”, dar şi la Motru”, a mai spus Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: