Comune din Gorj considerate „turistice”, dar fără pic de potenţial

Deputatul social-democrat Mugurel Surupăceanu a anunţat ieri că a început demersurile pentru a introduce şase localităţi din judeţul Gorj în Planul de amenajare a teritoriului naţional, ca zone cu potenţial turistic. Într-o conferinţă de presă organizată ieri dimineaţă la Târgu Jiu, parlamentarul PSD a vorbit despre localităţile respective mai cu respect decât despre Hobiţa lui Brâncuşi, deşi singurul merit al comunelor în cauză este că se află în colegiul în care Surupăceanu a fost ales deputat. Spre deosebire de alţi aleşi, acesta s-a implicat însă şi a reuşit să îşi includă localităţi de prin colegiu în Planul Naţional, plan care, în viitor le poate ajuta în dezvoltarea unor proiecte turistice.

E drept că ieri Surupăceanu nu a reuşit să prezinte mari avantaje ale localităţilor pe care le-a prins în Planul cu pricina, despre atracţii turistice neputând fi vorba la Albeni, Alimpeşti, Bumbeşti Piţic, Bustuchin, Logreşti şi Prigoria. Alunecările de teren din unele comune fac imposibilă orice formă de turism, poate cu excepţia celei care ţine de sporturile extreme, deşi nu s-au prea găsit amatori până acum pentru aşa ceva. Partea frumoasă a iniţiativei respective este dată de faptul că primarii din comunele enumerate nu prea ştiau că sunt incluşi în planul amintit, iar despre obiective turistice aceştia nu prea puteau enumera decât vreo biserică aruncată pe vreun deal, cu un drum neasfaltat, eventual, sau crucile şi monumentele istorice, puţine la număr, de prin intersecţiile principale.

Deputatul PSD de Gorj se laudă însă că este autorul unui articol care modifică prevederile iniţiale ale planului de amenajare a teritoriului, prin care include aceste şase localităţi în lista celor cu resurse turistice. Avantajele de care ar urma să beneficieze acestea constă în faptul că, în situaţia în care se vor aloca fonduri pentru investiţii, acestea ar fi primele beneficiare pentru dezvoltarea turismului. În judeţul Gorj sunt obiective turistice mult mai importante care nu au beneficiat de niciun sprijin din partea autorităţilor pentru a se dezvolta sau a deveni cunoscute. Surupăceanu se apără şi oricum nu poate fi acuzat de rea intenţia într-un astfel de demers, problema localităţilor cu potenţial fiind mai degrabă una a parlamentarilor care le reprezintă.

„În lista cu localităţile propuse de mine pentru judeţul Gorj ca să devină zone de interes turistic sunt nu mai puţin de 13 comune şi oraşul din totalul celor 17 care compun colegiul uninominal 2. În felul acesta eu consider că m-am ţinut de cuvânt faţă de promisiunile făcute în campania electorală de a sprijini dezvoltarea turismului în colegiul în care am fost ales. Vreau să vă spun că nu a fost uşor să conving atât membrii Comisiei Parlamentare de Industrii şi Servicii, cât şi pe cei ai Comisiei Parlamentare de Administraţie Publică pentru a aproba amendamentele mele. Am insistat pe faptul că localităţile din colegiul meu au nevoie de statutul privilegiat de zone turistice de interes local şi naţional pe care îl conferă legea. Sunt convins că în felul acesta va creşte interesul investitorilor pentru a face mai multe proiecte în domeniul turismului sau în domenii conexe, care, ulterior, vor putea genera noi locuri de muncă şi, implicit, contribuţii mai mari la bugetele locale”, susţine parlamentarul PSD din colegiul 2.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: