Comunitarii lui Tudor au plecat în Germania

Tot mai mulţi poliţişti comunitari din Târgu-Jiu renunţă la serviciu pentru a pleca sa muncească în altă parte. De la începutul anului 2010 au plecat 12 oameni, iar dintre aceştia cei mai mulţi au ales să plece la muncă în Germania.

Poliţia Comunitară din Târgu-Jiu se confruntă cu o gravă lipsă de personal din cauza faptului că din ce în ce mai  mulţi angajaţi renunţă la posturile lor. De la începutul anului au plecat 12 angajaţi, după ce şi anul trecut alţi 13 şi-au dat demisia de la Poliţia Comunitară. „Au plecat foarte mulţi oameni de la noi, unii dintre cei mai buni angajaţi. Situaţie este cu atât mai grea cu cât şi anul trecut au plecat 13 angajaţi, dar şi în anul 2008 au plecat foarte mulţi. Avem un deficit de aproape 40 de posturi şi am avea nevoie urgentă de circa 10-15 oameni”, declară Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu. Motivul principal pentru care angajaţii decid să plece de la comunitari este salariul foarte mic.

Una dintre variantele alese de foştii angajaţi ai Poliţiei Comunitare este să muncească în Germania. Decât să stea aici pe un salariu mizer, aceştia preferă să îngroaşe rândurile căpşunarilor. Aceştia şi-au întocmit deja documentaţia la Casa Judeţeană de Pensii Gorj pentru a pleca în Germania. „Printre cei care au obţinut actele pentru a pleca în Germania se află şi câţiva foşti salariaţi ai Poliţiei Comunitare, care vor pleca pe o perioadă de două luni să muncească în agricultură”, declară Ioana Talău, director adjunct CJP Gorj.

Şeful Poliţiei Comunitare din Târgu-Jiu mărturiseşte faptul că cei care şi-au dat demisia sunt unii dintre cei mai pregătiţi oameni ai săi. Ion Tudor a mai precizat că nu are voie să angajeze alţi oameni, motiv pentru care instituţia este nevoită să-şi desfăşoare activitatea cu un sever deficit de personal.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: