Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Concedierea însoțitorilor persoanelor cu handicap, verificată de ministru

Ministrul Muncii, Marius Budăi, va verifica situaţia asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap din judeţul Gorj. Sunt oameni care au fost daţi afară pentru că primăriile nu mai au bani să achite salariile, iar alţi edili se tem că vor urma şi ei exemplul pentru că li se goleşte vistieria până la finalul anului.

Tot mai mulţi primari din Gorj s-au plâns că vor rămâne fără bani să achite indemnizaţiile celor care au grijă de persoanele cu handicap. Deja, la Bîlteni, din lipsă de fonduri, asistenţii personali au fost trimişi în şomaj, cu promisiunea că vor fi reangajaţi la anul. Ministrul Muncii susţine că astfel de situaţii nu ar trebui să se întâmple mai ales că ar fi fost alocaţi bani pentru acest capitol. „De la construcţia bugetului, am tot explicat şi tot explic. Legea spune clar cum se face această finanţare. Dacă, să spunem că a terminat primii bani pe care i-a avut, deja acum, la rectificare, venim şi cu prima parte din primul trimestru până s-a aprobat Legea Bugetului de stat, ca şi acea sumă din impozitul din 100% pe venit să rămână la local. Chiar dacă am avut bugetul aprobat mai târziu, acum, la rectificare, avem posibilitatea să clarificăm această sumă”, a spus, la Târgu Jiu, ministrul Muncii.

Budăi a transmis că va cere explicaţii autorităţilor implicate şi vrea să se asigure că oamenii îşi vor lua banii: „În plus, este o solicitare care se face şi către Consiliul Judeţean, Consiliul Judeţean sunt sigur că are mai mulţi bani ca anul trecut. Dacă s-a ajuns în această situaţie, o să cer Agenţiei Naţionale de Prestaţii şi Inspecţie Socială să-mi facă o informare despre această situaţie. Nu ar trebui să se întâmple aşa ceva”. (M.M.)

Vizualizări: 2,524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: