Concubinul fetiţei care a născut la 12 ani, cercetat penal

Tânărul în vârstă de 22 de ani din Târgu Jiu, devenit tată după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră de 12 ani din originară din Dolj, s-a ales cu dosar penal. Săptămâna trecută minora a adus pe lume o fetiţă.

Fata locuia la tânărul din Târgu Jiu încă din 2013, după ce a fost abandonată de părinţi săi care au plecat la muncă în străinătate şi care au lăsat-o în grija rudelor. S-a îndrăgostit de tânărul mai mare cu 10 ani şi aşa a devenit mamă la doar 12 ani. Acum tânărul ar putea ajunge după gratii, fiind cercetat de oamenii legii pentru act sexual cu un minor. 

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj spun că, după ce tânăra mămică va fi externată din spital, va fi găzduită împreună cu copilul la Centrul Maternal din Târgu Jiu, urmând ca între timp să fie purtate diligenţele cu DGASPC Dolj pentru a prelua acest caz, dat fiind faptul că minora este din judeţul vecin. Mai există o variantă care ar putea permite minorei şi concubinului său să-şi crească împreună copilul. “Pot să crească împreună copilul, dar o să ne trebuiască acordul familiei. Părinţii tinerei trebuie să fie de acord, având în vedere că mama este minoră, dar şi ai tânărului, dacă ea va dori să meargă la tânăr acasă. Vom da toate elementele necesare după verificarea situaţiei”, a declarat Mircea Andrei, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: