Concurs la UCB pentru funcţiile de decan. Cine sunt candidaţii!

Universitatea "Constantin Brâncuşi" (UCB) din Târgu Jiu organizează concurs pentru funcţiile de decan la cele cinci facultăţi din structură. Pentru fiecare poziţie s-au înscris câte doi candidaţi. Actualii decani ai facultăţilor şi-au depus candidatura pentru un nou mandat, fără excepţie. Concursurile vor debuta peste 10 zile. Rectorul Luminiţa Popescu este preşedintele comisiei de concurs.

Pentru şefia Facultăţii de Inginerie şi Dezvoltare Durabilă din cadrul UCB şi-au depus candidatura profesorul Cristinel Racoceanu, actualul decan, dar şi conferenţiarul Roxana Gabriela Popa, fiica directorului de la Staţiunea Pomicolă Târgu Jiu, Ion Călinoiu. Cecilia Răbonțu îşi dorește să conducă în continuare Facultatea de Științe Economice, pentru care "se va bate" cu conferențiarul Aniela Bălăcescu.
Pentru funcția de decan al Facultății de Științe Juridice și-au depus candidatura Laura Trocan, care ocupă această poziție în prezent, dar și Georgiana Simionescu. La Facultatea de Științe ale Educației și Management Public vor să fie decan profesorul Sorin Purec, actualul șef al facultății, dar și conferențiarul Livian Rădoescu. Și Delia Monica Bîcă vrea să conducă în continuare Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale, însă va trebui mai întâi să-l înfrângă pe profesorul Marian Durbăcea.
Din comisia de concurs pentru funcțiile de decan fac parte: rectorul Luminița Popescu-președinte, prorectorul Sorin Ghimiși, vicepreședintele Senatului- Lucia Popa, profesorul Doru Cârnu și studentul Ștefan Moșoi. Candidaturile celor care vor să obțină funcțiile de decan au fost validate de către consiliile facultăților, a spus rectorul universității, Luminița Popescu. "Sunt doi candidați pe loc la fiecare facultate. S-a derulat partea de avizare la nivelul consiliilor facultăților, și asta a presupus ca fiecare dintre candidați să susțină un curs public și o conferință. S-a depus dosarele de candidatură. Dosarele s-au constituit conform metodologiei care este publicată pe site și acum urmează ca în fața comisiei de concurs să susțină proba de concurs, conform tematicii și bibliografiei. Se va analiza oferta educațională, iar după aceea candidații vor susține un interviu din tematica concursului", a declarat Luminița Popescu, rectorul UCB.
Concursurile se vor desfășura în perioada 16-18 mai, urmând ca după încheierea acestora, în termen de 24 de ore, să fie primite eventualele contestații.

Galerie foto


Vizualizări: 5,725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: