Consilierii din Fărcăşeşti au avizat premierea minerilor

Primarul din Fărcăşeşti, Dănuţ Bălu, a reuşit să promoveze proiectul de hotărâre prin care zece salariaţi ai CE Oltenia din comună, care au luat parte la "Marşul Disperării", să primească titlul de "Cetăţean de onoare".

Deși la prima tentativă de acest gen, la ședința din 29 aprilie, consilierii locali s-au opus, la cea convocată de îndată miercuri, 4 mai, primarul Dănuț Bălu a reușit să obțină jumătate plus unu din voturile consilierilor, cât avea nevoie pentru promovarea proiectului de hotărâre. "Proiectul a trecut. Au fost șase consilieri prezenți, iar cinci dintre ei au votat pentru premierea minerilor din comună care au luat parte la marșul SOS: Salvați Complexul Energetic Oltenia", a declarat Dănuț Bălu, primarul comunei Fărcășești.
Cei care vor primi această distincție sunt: Dumitru Pîrvulescu-liderul Federației Naționale Mine Energie (FNME), Grigore Bălu, Nicolae Bodislav, Constantin Bodislav, Ștefan Gherghinoiu, Cristea Copaci, Florin Copaci, Daniel Bălțoi, Aurelian Constantinescu, Nicolae Constantinescu, Alin Constantin Munteanu, Nicolae Sularea, Laurențiu Daniel Rotaru. Ceremonia de premiere va avea loc la ședința ordinară de la finalului lunii mai. Prin această recunoaștere a autorităților locale din Fărcășești, minerii care au mărșăluit de la Rovinari la București vor beneficia de gratuitate la căminul cultural din comună în situația în care vor dori să organizeze acolo evenimente. Practic vor fi scuțiți de taxa de 100 de lei percepută de administrația locală pentru închirierea imobilului.

Vizualizări: 1,019

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: